Naslovna » Izlasci » Festivali » Dev9t i Provetravanje na Dev9t
Dev9t i Provetravanje na Dev9t
Dev9t i Provetravanje na Dev9t

Dev9t i Provetravanje na Dev9t

Od 14. do 18. jula 2021. u Ciglani će biti održan deo jedinstvene regionalne umetničke smotre Dev9t, kao i muzički program „Provetravanje na Dev9t„.

Pored novih umetničkih postavki, izložbi, filmova, performansa i radionica, biće održan specijalni muzički program. Nastupiće Artan Lili, Obojeni program, Kralj Čačka i Svemirko sa predgrupama.

Dev9t, interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u regionu što zbog lokacije, što zbog koncepta, ove godine će pokušati da nadoknadi sve propušteno u prethodnom periodu, te se dešava u novom formatu, koji je relaksiran od ograničenja i trajaće skoro celo leto.

Definisan je i programski sadržaj za drugi produženi vikend u Ciglani.

U sredu, 14. jula, kapije Ciglane biće otvorene od 17.00, a sve posetioce dočekaće izložbena postavka u Arakisu, filmski program na bini Oko, te muzički program na binama Sunset, Šumica i Kafana, uz mnoštvo pratećih umetničkih sadržaja.

Provetravanje na Dev9t

U saradnji sa koncertnom agencijom Odličan Hrčak već sledeći dan, u četvrtak, počinje i poseban, koncertni deo programa pod nazivom „Provetravanje na Dev9t“ kojim se Dev9t pridružuje osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima.

„Provetravanje na Dev9t“ donosi live nastupe velikog broja bendova, a ovaj put u Ciglanu stižu:

  • četvrtak, 15. jul 2021. (21.00)… Kralj Čačka (gosti: Horkestar);
  • petak, 16. jul 2021. (21.00)… Obojeni program (gosti: Supernaut);
  • subota, 17. jul 2021. (21.00)… Artan Lili (gosti: Savana);
  • nedelja, 18. jul 2021. (21.00)… Svemirko – koncert je odložen za 24. jul.

Dnevne karte će biti dostupne na ulazu po regularnoj ceni od 300 dinara, dok kupovinom ulaznice od 500 dinara posetioci podržavaju i pomažu umetničkoj sceni. Uz kupljenu dnevnu kartu nije moguće prisutvovati koncertima iz programa „Provetravanje na Dev9t“. Karte za ove koncerte se posebno kupuju u Antishopu ili online putem ticket.rs, i koštaju 1.200 dinara, a u cenu ove ulaznice uključena je i dnevna karta za posetu manifestaciji Dev9t.

Dev9t od srede dobija ozbiljno pojačanje – 15. i 16. jula pridružuje se talentovana ekipa koja će još više obogatiti program i dati još jedan razlog za posetu Ciglani. Kolektiv Base BG, muzička i event organizacija koju čine DJ-evi sa različitim muzičkim pozadinama, podići će na Dev9t još jedan stage i dovesti super DJ ekipu koja će puštati muziku, od tehna do diska. Platform_081 PG radiće live streaming, a Das Drogen će svemu ovome dati umetnički pečat slikanjem uživo murala/grafita na ovom stejdžu.

I ovaj vikend će biti obeležen već ustanovljenom temom Klatno, za koju je vizual radio Slavimir Stojanović Futro. Klatno je telo koje se njiše oko ravnotežnog položaja, a kao inicijalni korak za razvoj oscilacija potrebna je aktivna sila.

Sa prvim zamahom stvoriće se energija koja će se vremenom menjati, ali se neće zaustavljati. Ako ne postoji druga sila da ga zaustavi, klatno će raditi zauvek. Dev9t želi da da taj početni vetar u leđa, inspiraciju za stvaranje i delovanje kako bismo aktivirali svakodnevnicu i dali joj novu energiju za pokret. Jer, sam pokret je stvaranje, a stvaranje je umetnost. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.