Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Garden Sessions u Botaničkoj bašti (jul 2021)
Garden Sessions u Botaničkoj bašti (jul 2021)
Garden Sessions u Botaničkoj bašti (jul 2021)

Garden Sessions u Botaničkoj bašti (jul 2021)

Seriju koncerata Garden Sessions organizovaće Centar beogradskih festivala – CEBEF, u Botaničkoj bašti „Jevremovac u poslednjoj nedelji jula 2021.

Raspored koncerata koje će održati muzičke zvezde iz regiona je sledeći:

 • ponedeljak, 26. jul 2021. (20.00)…
  Neno Belan & Fiumens – Best Off;
 • utorak, 27. jul 2021. (20.00)…
  Matija Dedić – Tajna vještina, muzika Zlatana Stipišića Gibonnija;
 • sreda, 28. jul 2021. (20.00)…
  Galija – Akustično, kao nekad;
 • četvrtak, 29. jul 2021. (20.00)…
  Nada Pavlović- Lady Sings Jazz.

Ulaznice po ceni od 800 dinara u pretprodaji mogu se nabaviti na tickets.rs, biletarnicama Ticket Vision kao i na blagajni Botaničke bašte „Jevremovac“. Na dan koncerta cena karte biće 1000 dinara. Omogućen je popust od 10% za korisnike Senior kartica, na blagajni.

Ove posebne muzičke večeri otvoriće, dakle, Neno Belan sa svojim Fiumensima, koji posle dve godine ponovo dolazi u Beograd. Jedan od koncertno najaktivnijih muzičara sa ex Yu prostora, svoju popularnost u Srbiji duguje i fazi iz doba grupe Đavoli čiji će opus Beograđani moći da čuju i na ovom koncertu. Svakako, Neno i Fiumensi izvodiće i pesme iz njegove solo karijere, tako da će posetiocima prikazati presek i svojevrsni „best off“ svog stvaralaštva.

Publiku očekuje i čuveni muzičar i pijanista Matija Dedić, koji će izvesti instrumentalne obrade najlepših Gibonnijevih kompozicija. „Divlji cvit“, „Ispod moga pramca (Tempera)“, „Cesarica“ i „Kad sam nasamo s njom“ svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim džez obradama, zadržavši pritom esenciju i ritam originalnih verzija, a publici će biti predstavljene na ovom posebnom nastupu.

U okviru Garden Sessions nastupiće i grupa Galija, osnovana pre 43 godine u Nišu, koja će izvesti akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Naša čuvena džez pevačica Nada Pavlović, poznata kao „bela žena sa crnim glasom“, nastupiće 29. jula, a njen program nosi naziv „Lady Sings Jazz“. Nastupala je sa džez orkestrom Djuka Elingtona, sa Čikom Korijom, imala je ponudu Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i ponudu Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih, a poznato je i da je dobila i kompliment od legendarne Arete Frenklin. (danubeogradu.rs)