Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa
Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs)
Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs)

Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa

U toku je glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa, a građanima Beograda ponuđena su četiri vagona – „Svetlost“, „Snaga“, „Sloboda“ i „Sigurnost“.

Glasanje će trajati do 15. septembra 2021, kada će se saznati koji su dizajn izabrali građani Beograda i kako će izgledati beogradski metro.

Glasanje o dizajnu vagona budućeg metroa nalazi se na besplatnoj mobilnoj aplikaciji „Beokom servis“ u delu „Ankete“. Aplikacija se može preuzeti preko Play Store-a na OVOM LINKU i preko App Store-a OVDE. (U delu za pretragu ukucati „Beokom servis“, a klikom na ikonicu započinje proces instalacije.)

Unutrašnjost metroa, linije, stanice, odnosno sve ono što će postojati od 2028. godine u glavnom gradu Srbije, građani će moći da vide u „šourumu“ na Trgu republike posle 15. septembra, nakon što budu objavljeni rezultati glasanja za dizajn vagona.

Za gradnju dve linije beogradskog metroa obezbeđeno je 4,6 milijardi evra. Po najavama gradskih vlasti, radovi počinju u novembru 2021.

Posao je poveren francuskoj kompaniji „Alstom“, čiji je predstavnik rekao da će za izgradnju biti korišćena najsavremenija metoda, da će se koristiti „nešto drugačiji modeli načina izgradnje“, a da će dizajn metroa „pribegavati najmodernijim metodama“. (danubeogradu.rs)

Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs) Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs) Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs) Glasanje za izgled vagona Beogradskog metroa (foto: beograd.rs)

(Sve fotografije: beograd.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.