Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2021.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - jul 2021. (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - jul 2021. (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2021.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom jula 2021. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3, u dane 2, 7, 17. i 25. avgusta 2021.

Palmira Toljatija…

Tokom izvođenja radova na izgradnji slobodno stojećeg stambeno-poslovnog objekta, a zbog demontaže krana, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Palmira Toljatija kod KP 6843, 31. jula i 1. avgusta 2021.

Venizelosova…

Zbog izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže sa priključcima u ulici Venizelosova, na delu od Knez Miletine do Gundulićevog venca, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u ulici Venizelosova (desna kolovzna traka i deo trotoara), sledećih 51,6 metara gledano u smeru prema Cara Dušana, od 1. do 12. avgusta 2021.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi Venizelosova će biti jednosmerna u smeru ka Dunav stanici, pa će se linija javnog prevoza br. 37 smer ka terminusu „Kneževac“ kretati sledećom trasom: Ponekareova, Cvijićeva, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Francuska i dalje redovnom trasom, dok u suprotnom smeru će ići redovnom trasom.

***

Tokom radova na izgradnji toplovodnog prikljuka koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene u režimu saobraćaja u Venizelosovoj na deonici od Gundulićevog venca do Herceg Stjepana, od 1. do 12. avgusta 2021.

Pčinjska…

Tokom izvođenja radova na snabdevanju gradilišta i betoniranju na objektu, koje izvodi „Ful Elektro“ doo, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Pčinjskoj, kod broja 8, od 1. avgusta do 30. septembra 2021.

Vojislava Voke Savić…

Tokom izvođenja radova na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće zatvorena za saobraćaj ulica Vojislava Voke Savića u Lazarevcu, od 27. jula do 30. oktobra 2021.

JNA i Hajduk Stanka…

Zbog radova koje grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i igradnju Beograda J.P. na Regionalnom vodovodu Makiš-Mladenovac, priključak za Grocku i Vrčin, doći će do izmene u režimu saobraćaja u ulicama JNA i Hajduk Stanka, na deonici od Maršala Tita do Vase Čarapića, od 28. jula do 27. oktobra 2021.

Tošin bunar…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, od 24. jula do 25. avgusta 2021. doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Tošin bunar,na delu od Autu puta do raskrsnice ulica Tošin bunar, Dr Žorža Matea (Studentska) i Bulevara Zorana Đinđića. Radovi se izvode pod saobraćajem.

Starca Milije…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj ulica Starca Milije:

od kraja ulice do Braće Marinković, u periodu od 21. do 26. jula 2021;

od Braće Marinković do Pilota Mihajla Petrovića, od 27. jula do 2. avgusta 2021.

Auto-put E-75 (A1)…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“ biće izvršena posebna organizacija saobraćaja (zatvorena jedna saobraćajna traka) na izlivnoj rampi sa autoputa E-75 (A1) iz pravca Niša ka Bokeljskoj petlji, od 21. do 28. jula 2021.

Kumodraška…

Tokom izvođenja radova na izgradnji i betoniranju stambeno-poslovne zgrade u ulici Kumodraškoj, ispred broja 41, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja od 20.00 do 23.00, danima 21, 24, 28. jula, 4, 7, 11, 14,18, 21, 24, 28. avgusta, 1. i 4. septembra 2021.

Vojvode Stepe i Save Maškovića…

Radovi u Vojvode Stepe i Save Maškovića biće aktuelni od 19. jula do 23. avgusta 2021. Tokom izvođenja radova u zoni raskrsnice ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića, predmetna raskrsnica biće zatvorena zbog čega će doći do izmena u režimu saobraćaja i trasa linija javnog prevoza. Više na OVOM LINKU.

Dunavska…

Tokom radova u okviru prve faze rekonstrukcije Dunavske, koje izvodi JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, za saobraćaj će biti zatvorena Dunavska ulica, na deonici od Bulevara vojvode Bojovića do Tadeuša Košćuška, od 17. jula do 10. septembra 2021.

Braće Jerković…

Tokom produžetka izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici braće Jerković, na delu od pijace do zone raskrsnice sa Ulicom Piva Karamatijevića (Voždovac), od 16. jula do 31. avgusta 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Ulica braće Jerković biće potpuno zatvorena tokom izvođenja radova, pa će vozila sa linija 18 i ADA 3 u oba smera saobraćati trasom: Braće Jerković – Kružni put Voždovac – Bulevar Peka Dapčevića – Darvinova – Kumodraška i dalje redovnom trasom.

Na linijama 25 i 25P vozila će u oba smera saobraćati Bulevarom Peka Dapčevića, Darvinovom, Kumodraškom ulicom i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Obilaznica oko Beograda – sektor B6…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, od 14. jula do 1. oktobra 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova na deonici autoputa E-70 i E-75 , Dobanovci – Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“ biće zatvoren saobraćaj u ulici Kružni put Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154, kao i Slavka Miljkovića, na deonici od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • vozila sa linija javnog prevoza 47 i 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta između postojećih „Resnik (izlaz)“ i „MZ Resnik“.

U smeru ka Resniku: stajalište „13. oktobra“ (šifra st: 3530) – u Ulici 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnom broju 12, naspram betonskog ED stuba u visini kućnog broja 7.

U smeru ka gradu: stajalište „13. oktobra“ (šifra st: 3519) – u Ulici 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnom broju 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Velikog – malog čoveka…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje obavlja JKP „Beograd put“, za saobraćaj biće zatvorena ulica Velikog – malog čoveka u Lazarevcu, od Mihaila Mladenovića Selje do Milovana Lazarevića, u periodu od 12. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Cara Dušana…

Tokom radova koje izvodi „Građevinska direkcija Srbije“ d.o.o, na izgradnji administrativnog objekta „B“ Poreske uprave, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zauzeća trotoara, u ulici Cara Dušana ispred KP 10362/1 KO Zemun, od 10. jula do 22. avgusta 2021.

Valjevska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ od 9. jula do 22. avgusta 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Valjevska, od raskrsnice sa Stevana Brakusa do Toše Jovanovića.

Cara Nikolaja II…

U Ulici cara Nikolaja II, na uglu sa Ulicom vojvode Dragomira, došlo je do defekta na kanalizacionoj mreži koji je prouzrokovao oštećenje na kolovoznoj konstrukciji, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog mogućnosti da se oštećenje proširi i dodatno ugrozi učesnike u saobraćaju, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ će početi sanaciju kvara 6. jula od 8.00.

Za vreme izvođenja radova, trolejbuske linije 21, 22 i 29, kao i autobuska linija 22A će biti privremeno ukinute.

Privremeno će biti uspostavljene lokalne autobuske linije 21A (kod 10021), 22A1 (kod 40022) i 29A (10029) koje će saobraćati od Trga Slavija do perifernih terminusa;

Privremeno će biti uspostavljena trolejbuska linija 22L (kod 20022) koja će saobraćati na relaciji Studentski trg – Trg Slavija.

Vozila na linijama 83, E1 i 29N, kao i privremenim lokalnim linijama 21A, 22A1 i 29A će, umesto Ulicom cara Nikolaja II, saobraćati u smeru ka Crvenom krstu ulicama Makenzijevom, Maksima Gorkog, Kalenićevom, Mileševskom, Žičkom i dalje redovnim trasama trolejbuskih linija, dok će u smeru ka Trgu Slavija ići Žičkom, Mileševskom, Kičevskom, Kursulinom, Maksima Gorkog, Makenzijevom do Trga Slavija.

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta:
– „Maksima Gorkog“ – u smeru ka periferiji, u Ulici Maksima Gorkog, neposredno po prelasku raskrsnice sa Uulicom cara Nikolaja II;
– „Radivoja Koraća“ – u smeru ka periferiji, u Mileševskoj ulici, 15 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice sa Ulicom Radivoja Koraća;
– „Kneza od Semberije- – u smeru ka Trgu Slavija, u Mileševskoj ulici, 15 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice sa Ulicom kneza od Semberije.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Vojvode Šupljikca…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, za saobraćaj će biti zatvorena Vojvode Šupljikca ispred KP 6964/1 KO Zvezdara, od 3. jula do 29. septembra 2021. (svake srede i subote).

Jove Ilića…

Tokom trajanja radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Jove Ilića, po fazama:

 • Faza 1: do 16. jula 2021. radovi po saobraćajem će se izvoditi u Jove Ilića, od raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja i Bose Milićević do Fakulteta organizacionih nauka;
 • Faza 2: od 17. jula do 3. avgusta 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Jove Ilića, od Nikšićke do Fakulteta političkih nauka.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja betonskih radova tokom izgradnje ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj u Živka Karabiberovića na deonici od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, od 2. jula do 28. septembra 2021. (utorkom i petkom).

Gospodara Vučića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene u režimu saobraćaja u ulici Gospodara Vučića, na deonici od broja 161 do Bačvanske ulice, od 1. jula do 2. septembra 2021. godine. Radovi se izvode pod saobraćajem, uz naizmenično propuštanje vozila.

Novogradska…

Tokom radova koje će obavljati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. do 12. avgusta 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Novogradska, na deonici od Inženjera Atanackovića do Dobanovačke i to:

 • do 6. jula 2021, zatvorena Novogradska ulica od Inženjera Atanackovića do Dobanovačke, kao i raskrsnica Novogradske i Dobanovačke, 1. faza radova;
 • od 7. jula do 12. avgusta 2021, zatvorena Novogradska od Inženjera Atanackovića do Dobanovačke i izmenjen režim saobraćaja u raskrsnici Novogradske i Inženjera Atanackovića, 2. faza radova.

Čelopečka…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano-uzidanog stambenog objekta, biće zatvoren saobraćaj u Čelopečkoj ispred broja 17, svake srede do 29. septembra 2021.

Mirosavljeva…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, u postojećoj regulaciji ulica Mirosavljeve i Paštrovićeve, na KP 10633/1, 10633/2 i 10623/4 KO Čukarica, po fazama:

 • FAZA 1 – biće zauzet i raskopan deo kolovoza u Mirosavljevoj, na delu od Paštrovićeve do Vladimira Radovanovića, do 5. jula 2021;
 • FAZA 2 – zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Mirosavljevoj, na delu od Vladimira Radovanovića do Zrmanjske, od 6. jula do 4. avgusta 2021.

Međulužje u Mladenovcu…

Zbog radova na kanalizacionoj mreži na području opštine Mladenovac (naselje Međulužje) saobraćaj će biti obustavljen u ulici Stefana Nemanje na delu od raskrsnice ulice Svetog Joakima i Ane kao i u ulici Paje Jovanovića na delu do raskrsnice sa ulicom Vojvode Vićentija.

Linije koje saobraćaju kroz Međulužje – 4125, 4130, 4132, 4192, 4192A, 4194, 4197, 41301 – saobraćaće izmenjenim trasama, i to:

 • linije 4130, 4132, 41301 – zbog nemogućnosti okretanja autobusa neće svraćati u naselje Međulužje;
 • linije 4192, 4192A, 4125, 4197 – saobraćaće redovnom trasom do raskrsnice ulice Svetog Joakima i Ane sa ulicom Stefana Nemanje gde desno skreće u ulicu Stefana Nemanje dalje ulicom Balkanska,levo u ulicu Vojvode Vićentija i dalje redovnim trasama;
 • linija 4194 – saobraćaće redovnom trasom do raskrsnice ulice Stefana Nemanje i Svetog Joakima i Ane gde skreće levo u ulicu Svetog Joakima i Ane dalje levo u ulicu Vojvode Vićentija i dalje redovnom trasom.

Nije poznat rok završetka radova.

Ustanička…

Tokom radova, koje do 30. jula 2021. izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ustaničkoj ulici, na deonici od Ibarske ulice do Kruševačke ulice.

Janka Stajčića u Lazarevcu…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Janka Stajčića u Lazarevcu, koje izvodi Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Janka Stajčića, na deonici od Doma kulture do raskrsnice „Krivaja“, do 31. avgusta 2021.

Cara Lazara…

Tokom izvođenja radova na izgradnji poslovno-stambene zgrade, biće zauzet trotoar u Cara Lazara ispred broja 3, do 31. decembra 2021.

Sibinjanin Janka…

Ulica Sibinjanin Janka na Gardošu, u kojoj su započeti radovi na rekonstrukciji, zatvorena je za saobraćaj, saopštavaju iz Opštine Zemun.

Nakon preuređenja, ova saobraćajnica i trotoari biće pokriveni kockom a u nastavku revitalizacije ulica na Gardošu popločane kockom biće i ulice Klaonička i Despota Đurđa.

Završetkom radova u ove tri ulice, koje se nalaze u sklopu ambijentalne celine Staro jezgro Zemuna, zaokružiće se obnova putne infrastrukture u ovom delu Zemuna. Do sada su kaldrmisane i popločane Lagumska, Dositejeva, Gardoška, Veslarska, Strma, Stara, Visoka, Grobljanska, Sinđelićeva i Njegoševa ulica.

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice despota Đurđa u dužini od 260 metara. U drugoj fazi, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice despota Đurđa do Klaoničke ulice. Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust 2021, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice.

Admirala Vukovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stambenog objekta kategorije „B“, a zbog betoniranja, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica admirala Vukovića ispred broja 42, svakog utorka i četvrtka, do 5. avgusta 2021.

Zemun…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ na teritoriji opštine Zemun, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama Cara Dušana, od Banatske do Batajničkog druma i saobraćajnice T7, kao i na saobraćajnici T7, od Batajničkog druma do Auto puta za Novi Sad, po fazama, do 7. septembra 2022. godine. Radovi će se odvijati pod saobraćajem.

Smederevski put…

Tokom radova, koje će do 12. avgusta 2021. izvoditi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja na Smederevskom putu, na deonici od Maksima Trpkovića do Nine Kirsanove, po fazama, na teritoriji opštine Zvezdara.

Ledine…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu i izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju Ledine, koje ivodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 31. jula 2021, za saobraćaj će po fazama biti zatvorene sledeće ulice:

 • Faza 1… Surčinski put, od raskrsnice sa Zografskom do raskrsnice sa Aleksandra Vuča;
 • Faza 2… Surčinski put, od raskrsnice sa Aleksandra Vuča do raskrsnice sa Sremskokarlovačkom;
 • Faza 3… Surčinski put, od raskrsnice sa Sremskokarlovačkom do raskrsnice sa Vajarskom;
 • Faza 4… Semberijska, od raskrsnice sa Vajarskom do raskrsnice sa Obrenovačkom;
 • Faza 5… Semberijska, od raskrsnice sa Obrenovačkom do raskrsnice sa Tamiškom;
 • Faza 6… Tamiška, od raskrsnice sa Semberijskom do raskrsnice sa Surčinskom;
 • Faza 7… Sremskokarlovačka;
 • Faza 8… Aleksandra Vuča;
 • Faza 9… Zografska;
 • Faza 10… Vladimira Pogačića i Sajdžijska, od raskrsnice sa Vladimira Popovića do raskrsnice sa Grnčarskom;
 • Faza 11… Univerzijade, od raskrsnice sa Grnčarskom do raskrsnice sa Zografskom.

Kapetana Miloša Žunjića…Radovi u toku

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice sa infrastrukturom na lokaciji Mirijevo-celina „Ž“, vodovodne mreže u regulaciji postojeće, kišne kanalizacije i fekalne kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kapetana Miloša Žunjića, po fazama:

 • Faza 2: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 1. deo do Kapetana Miloša Žunjića 2. deo, Kapetana Miloša Žunjića 2. deo i Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, do 9. jula 2021;
 • Faza 3: Teodora Mirijevskog, od Kapetana Miloša Žunjića 2. deo do raskrsnice sa Kapetana Miloša Žunjića 4. deo, od 10. jula do 5. avgusta 2021;
 • Faza 4: Kapetana Miloša Žunjića 1. deo, od Kapetana Miloša Žunjića 3. deo do Podmorničara Đorđa Mitrovića, od 6. do 8. avgusta 2021.

Hilandarska i Đure Daničića…

Tokom izvođenja radova u okviru TC Beograd 6, koje izvodi „Elektromreža Srbije“, do 30. jula 2021. u Hilandarskoj ulici, na deonici od Jelene Ćetković do broja 19 doći će do zauzeća trotoara.

****************************************************************************

Završeni radovi

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom maja 2021.

Ustanička…

Dana 29. jula 2021, tokom izvođenja taktičke pokazne vežbe pripadnika Žanradmerije MUP-a, biće zatvorena za saobraćaj Ustanička na deonici od Kruševačke do Južnog bulevara, od 9.30 do 10.30.

Dr Žorža Matea…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ doći će do izmena režima saobraćaja u ulici Dr Žorža Matea (Studentska), na deonici između SC „11. april“ i ulice Tošin bunar, do 23. jula 2021.

Dr Milutina Ivkovića…

Tokom radova koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o., doći će do izmena u režimu saobraćaja u ulici Dr Milutina Ivkovića, na deonici od Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića do ulice Ljutice Bogdana, od 3. do 25. jula 2021, po fazama.

Stanislava Sremčevića…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Stanislava Sremčevića, od 10. do 25. jula 2021.

Banjska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ od 12. do 26. jula 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Banjska ulica ispred broja 11.

Takovska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Takovskoj ulici, i to:

 • od 12. do 19. jula 2021, na deonici Svetogorska – Majke Jevrosime, u periodu od 6.00 do 22.00 desni trotoar, a u periodu od 22.00 do 6.00 desni trotoar i jedna saobraćajna traka.
 • od 20. do 26. jula 2021, na deonici Majke Jevrosime – Kosovska, u periodu od 6.00 do 22.00 desni trotoar,a u periodu od 22.00 do 6.00 sati desni trotoar i jedna saobraćajna traka.

11. Krajiške divizije…

Na zahtev stanovnika Petlovog brda, zbog izvođenja radova na zameni deonice toplovoda u ulici 11. Krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Oplenačka do zone raskrsnice sa ulicom Patrijarha Joanikija, od 21. do 25. jula 2021. izvršena je promena privremenih trasa linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

FAZA 3 – Radovi na deonici od sredine raskrsnice sa ulicom Patrijarha Joanikija narednih 50,0 metara prema Ibarskoj magistrali. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici, doći će do zauzeća desne saobraćajne trake ulice 11.Krajiške divizije na delu od zone raskrsnice prema Ibarskoj magistrali, kao i desne kolovozne trake ulice Patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka Petlovom brdu, pri čemu će na predmetnoj deonica ulica Patrijarha Joanikija biti jednosmerna prema gradu, a u ulici 11.Krajiške divizije u smeru ka Ibarskoj magistrali će se vozila kretati preostalom slobodnom saobraćajnom trakom prema Ibarskoj magistrali. Radovi u ovoj fazi izvodiće se u periodu od 21.07. do 25.07.2021. godine.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, važiće režim odvijanja javnog prevoza:

 • Linija br. 59
  – smer prema Petlovom brdu – ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joankija, Sretena Miladinovića, Ljubomira Ivkovića Šuce, Oplenačka i dalje redovnom trasom.
  – smer prema Trgu Slavija – redovno;
 • Linija br. 534
  – smer prema Ripnju – ulicama Cerski venac, Pilota Mihaila Petrovića, Ibarska magistrala i dalje redovnom trasom.
  – smer prema Ceraku – redovno.
 • Linija E2
  – smer prema Petlovom brdu – ulicama Kneza Visešlava, Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joankija, Sretena Miladinovića, Ljubomira Ivkovića Šuce, Oplenacka i dalje redovnom trasom
  – smer prema Trgu Slavija – redovno.
 • Za liniju broj 534 u smeru prema Ripnju, uspostavlja se privremeno stajalište „Pilota Mihala Petrovića 1“ u ulici Pilota Mihaila Petrovića na poziciji ED stuba oko 70,0 metara posle zone rasksrsnice sa ulicom Cerski venac.

Pešačka subota…

Od Trga republike do Trga Slavija, 24. jula 2021, biće organizovana manifestacija Pešačka subota pa će od 10.00 do 13.00 doći i do izmena u saobraćaju. Više na OVOM LINKU.

Kralja Petra…

Tokom realizacije „Fashion Street-a“ za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kralja Petra, od Uzun Mirkove do Zmaja od Noćaja, 24. i 25. jula 2021.

Toše Jovanovića…

Tokom trajanja radova, koje do 21. jula 2021. izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Toše Jovanovića, od raskrsnice sa Stevana Brakusa do Valjevske ulice.

Crnotravska…

Tokom radova, koje od 2. do 22. jula 2021. izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Crnotravska, na deonici od Bahtijara Vagabzade do Paunove, dok će u raskrsnici ulica Crnotravske i Bahtijara Vagabzade, doći do izmena u režimu saobraćaja.

Takođe, do izmene u režimu saobraćaja doći će i na deonici Crnotravske od Paunove do Bulevara oslobođenja, Save Maškovića, kao i u raskrsnici Crnotravske, Bulevara oslobođenja i Save Maškovića.

Ustanička…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 21. do 23. jula 2021. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Ustaničkoj ulici. Radovi pod saobraćajem obavljaće se na sledećim lokacijama :

 • raskrsnica ulica Ustaničke i Kruševačke (K053)
 • raskrsnica ulica Ustaničke i Ibarske (K053A).

11. krajiške divizije…

Do 17. jula 2021. biće aktuelni radovi u Ulici 11. krajiške divizije, pa samim tim i izmene na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte na OVOM LINKU.

Braće Jerković…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici braće Jerković, na delu od Darvinove do Ulice Jovana Bijelića (faza 1), doći do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi do 15. jula 2021.

Potpuno će biti zatvoren kolovoz Ulice braće Jerković, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • linija 18… vozila će u oba smera saobraćati ulicama Braće Jerković, Kružni put Voždovac, Bulevarom Peka Dapčevića, Darvinovom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom,
 • linije 25 i 25P… vozila će u oba smera saobraćati: Bulevarom Peka Dapčevića, Darvinovom, Kumodraškom i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog linijskog prevoza.

Linija 707 u zoni naselja Galenika…

Radovi na Batajničkom drumu (Faze 6, 7, 8 i 9), uzrokovali su da linija br. 707 u smeru ka Zemun polju saobraća ulicama Cara Dušana, Put od Pupinovog mosta, Autoput za Novi Sad, Ugrinovački put i dalje redovno, pošto je zatvorena desna kolovozna traka saobraćajnice T-7u smeru od Cara Dušana ka Autoputu za Novi Sad.

Izmena će okvirno važiti do 20. jula 2021.

Auto-put za Novi Sad…

Tokom radova koje izvodi „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. Beograd, doći će do izmene režima saobraćaja na Autoputu za Novi Sad, ispod železničkih nadvožnjaka između petlje „Zmaj“ i Pupinovog mosta, po fazama, na teritoriji opštine Zemun, u periodu od 3. do 17. jula 2021.

Dr Aćima Medovića i Omladinsko šetalište…

Na inicijativu Opštine Rakovica, JKP „Beograd-put“ 6. jula 2021. je započelo radove u Ulici dr Aćima Medovića u Resniku i u delu Ulice omladinsko šetalište na Petlovom brdu (od ugla sa Ulicom Milorada Draškovića do Mrakovičke).

U obe ulice počelo je skidanje starog asfalta nakon čega će uslediti kompletna rekonstrukcija saobraćajnica, koje će na kraju dobiti novi asfalt.

Radovi bi trebalo da budu gotovi do 16. jula 2021.

Nekoliko dana ranije počeli su radovi na asfaltiranju dela Ulice prvoboraca u Kneževcu. Asfaltira se trasa do ugla sa Ulicom 2. septembra dužine oko 300 metara.

Osim Ulice prvoboraca, pri kraju je asfaltiranje Kneževačke ulice sa kracima. Nedavno je završeno i asfaltiranje delova ulica Janković Stojana i Stevana Lukovića dok su novi asfalt dobile i ulice Kraljice Jelene, Mile Dimić i Viševačka u Staroj Rakovici.

Pajsijeva…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju, za saobraćaj će biti zatvorena Pajsijeva, od 8. do 18. jula 2021.

Radovi kod SRC „Milan Gale Muškatirović“…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne kanalizacije u visini autobuske okretnice „SRC ‘Milan Gale Muškatirović'“, do 10. jula 2021. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja prilaza okretnici zbog čega će vozila sa linija br. 24, 79 i E9 saobraćati ulicama Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)“. U suprotnom smeru vozila će saobraćati od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana i dalje redovno.

Slavka Miljkovića i Uroševačka…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Slavka Miljkovića, kao i Uroševačka u zoni raskrsnice sa Slavka Miljkovića, na teritoriji opštine Rakovica, do 12. jula 2021.

Šejkina…

Tokom trajanja radova koje izvodi JKP „Beograd put“ do 11. jula 2021, za saobraćaj će biti zatvorena Šejkina ulica, na deonici od Vitezova Karađorđeve zvezde do Selene Dukić, po fazama, na teritoriji opštine Zvezdara.

Topčiderska…

Tokom realizacije snimanja filma „Budi Bog s nama“ biće izvršena privremena obustava saobraćaja u vremenskom intervalu do pet minuta u Topčiderskoj, od Gardijske do Bulevara patrijarha Pavla, od 7. jula u 7.00 do 10. jula 2021. u 20.00.

Luke Vukalovića…

Dana 9. jula 2021. doći će do zatvaranja za saobraćaj Ulice Luke Vukalovića, na deonici od Zahumske do broja 7, zbog postavljanja mašina za radove koje izvodi „Perceptor“ d.o.o. na KP 2904/1 KO Zvezdara.

Vojvode Brane…

Tokom redovnog održavanja, koje izvodi JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj Ulica vojvode Brane, od Jovana Ćirilova do Đuke Dinića, do 8. jula 2021.

Vojvode Novaka…

Tokom redovnog održavanja, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Vojvode Novaka, do 4. jula 2021, po fazama na sledećim deonicama:

 • od Vojvode Novaka 13. deo do Vojvode Novaka 2. deo, od 22. maja do 5. juna 2021;
 • od Vojvode Novaka 2. deo do Branislava Barišića doktora, od 6. do 20. juna 2021. i
 • od Branislava Barišića doktora do Ulice široki put, od 21. juna do 4. jula 2021.

Pera Ćetkovića…

Tokom redovnog održavanja koje izvodi JKP „Beograd put“ biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Ulici Pera Ćetkovića, na deonici od Mirijevskog bulevara do Dragoslava Srejovića, po fazama:

 • III faza: od Stevana Dukića do Dragoslava Srejovića do 4. jula 2021.

Bulevar kralja Aleksandra…

Tokom radova na pregledu i popravci tramvajskih šina, koje izvodi GSP „Beograd“, O. J. „Razvoj i sistemski inženjering“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Bulevaru kralja Aleksandra, na deonici od broja 354 do 442, od 3. (00.30) do 5. jula 2021. (3.30).

Put za Koloniju…

Zbog radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, dana 4. jula 2021. od 7.00 do 19.00 biće zatvoren putno-pružni prelaz na Putu za Koloniju.

Novogradska…

Tokom treće faze radova koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, do 3. jula 2021. za saobraćaj će biti zatvorena Novogradska ulica, na deonici od Inženjera Atanackovića do Cara Dušana.

Radoslava Grujića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, zbog montaže krana, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja za saobraćaj Ulice Radoslava Grujića kod broja 18, 3. i 4. jula 2021.

Centar grada…

Zbog snimanja TV spota „DEI“ Elektrodistribucije Republike Grčke doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Snimanje će se obaviti na više lokacija i to:

Lokacija 1 – Terazijski tunel, u noći između 4. i 5. jula, od 00 do 4.00.

Saobraćaj će tokom snimanja sve vreme funkcionisati ka Novom Beogradu, dok se menja režim rada linija javnog gradskog prevoza u smeru ka centru grada.

Za slučaj da se pojavi neko vozilo sa linija broj 65 i 77, ono će saobraćati trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Makedonska i dalje redovnim trasama.

Za slučaj da se pojavi neko vozilo sa linija broj 16, 27E, 35, 95 i E6, ono će saobraćati trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – Francuska – terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa noćnih linija broj 15N, 68N, 75N, 603N, 704N i 706N saobraćaće trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – Francuska – terminus „Trg republike“.

Vozila sa linije EKO 1 saobraćaće trasom: Zeleni venac – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Lokacija 2 – ugao Obilićebog venca, Topličinog venca i Zmaj Jovine ulice, 4. jula, od 8.00 do 18.00.

Tokom snimanja doći će do zauzeća kolovoza Ulice Obilićev venac neposredno ispred zone raskrsnice sa Zmaj Jovinom ulicom i Topličinim vencem dimenzija 2,0 h 1,5 metara u srednjoj saobraćajnoj traci koja je namenjena za kretanje prema hotelu „Mažestik”, kao i saobraćajne trake Ulice Obilićev venac neposredno posle zone raskrsnice sa Zmaj Jovinom ulicom i Topličinim vencem dimenzija 12,0 h 2,0 metra u smeru prema hotelu „Mažestik“. Vozila sa linije Vrabac će se kretati preostalim delom kolovoza.

Crnotravska…

U nastavku izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veza Borska – petlja „Lasta“ do 1. jula 2021. godine ostaje zatvorena deonica Crnotravske ulice od Bahtijara Vagabzadea do Paunove, a od Paunove do Bulevara oslobođenja saobraćaj se odvija na po jednoj saobraćajnoj traci po smeru. Bulevar oslobođenja funkcioniše u punom profilu, a na raskrsnici sa Save Maškovića biće uspostavljen kružni tok saobraćaja.

Rableova i Mihaila Bulgakova…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“ do 2. jula 2021. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u ulicama na teritoriji opštine Zvezdara:

 • Rableovoj od Matice srpske od raskrsnice sa Mihaila Bulgakova i
 • Mihaila Bulgakova od Rableove do 16. oktobra.

………

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.