Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jugoslovenske revolucionarne pesme u parku Muzeja Jugoslavije
Jugoslovenske revolucionarne pesme u parku Muzeja Jugoslavije (foto: Nemanja Đorđević)
Jugoslovenske revolucionarne pesme u parku Muzeja Jugoslavije (foto: Nemanja Đorđević)

Jugoslovenske revolucionarne pesme u parku Muzeja Jugoslavije

U nedelju, 11. jula 2021, od 17.00 do 21.00, u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije publiku očekuje program jugoslovenskih revolucionarnih pesama.

Posetioce će prvo „zagrejati“ Željko Karleta, poznatiji kao DJ Major Gagarin, a potom će nastupiti beogradski sastav Fish in Oil.

Grupa Fish in Oil izvodi originalnu instrumentalnu muziku, obojenu sa malo bluza, roka, surfa, folka i džeza. Ovaj poznati beogradski sastav čine članovi iz raznih bivših jugoslovenskih republika, a na muziku koju sviraju duboko je uticalo njihovo odrastanje u Jugoslaviji.

„FNR-Y?“, „Proleterska solidarnost“, „Veljko“, „Industrijska revolucija“, „Trst je naš“, „Princ i Princip“ i „Čika Jovino kolo“ samo su neke od numera koje će publika ovom prilikom čuti.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Njihovom nastupu prethodiće DJ nastup Majora Gagarina, koji će činiti miks pesama u istom, revolucionarnom, maniru. Željko Kerleta je beogradski radijski i klupski DJ i producent, poznat po svojim eklektičnim muzičkim miksovima. Nastupao je u brojnim klubovima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.