Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet – deset godina rada
Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet
Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet

Koncert na Zidiću: Milan Petrović Quartet – deset godina rada

U petak, 9. jula 2021. od 20.00, na platou Milana Mladenovića nastupiće Milan Petrović Quartet i obeležiti deset godina rada.

Poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, Milan Petrović, nastupiće sa svojim Kvartetom u okviru devete sezone popularnih Koncerata na Zidiću. U intimnoj atmosferi karakterističnoj za ove nastupe, u samom centru grada, na otvorenom, publika će biti u prilici da čuje izbor najboljih autorskih kompozicija Milana Petrovića nastalih u proteklih deset godina.

Na ovaj način, obeležiće se 25 godina Milanovog rada i 10 godina rada MP Quarteta. Da podsetimo, kompilacija autorskih kompozicija „The Best of 2011-2021“ je objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću „Jazz Fortnight“ iz Skoplja, i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima.

Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan sarađivao su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartetom, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostinčar.

Najveći dosadašnji uspesi ovog sastava su šest izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona. U vreme pandemije COVID-19, bend nije prestao sa radom, nego je organizovao online koncerte sa raznim gostima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.