Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncerti 1na1 u Beogradu
Koncerti 1na1 u Beogradu
Koncerti 1na1 u Beogradu

Koncerti 1na1 u Beogradu

Umetnički projekat klasične muzike „Koncerti 1na1“ po drugi put će biti organizovan u Beogradu, od 12. do 16. jula 2021. na pet različitih lokacija.

Udruženje Nove zvezde klasične muzike u saradnji sa organizacijama i institucijama u Beogradu pripremilo je koncerte pet muzičara.

Sprovođenjem jednog ovakvog projekta želja organizatora je da razbije predrasude o tome da je mesto klasičnoj muzici samo u koncertnim salama, na binama pod svetlima, pred velikom i svečano obučenom publikom. Ovakav koncept dovodi do promene paradigme koncerata klasične muzike, jer publika za muzičara je retko jedna osoba i na ovaj način se muzičarima stvara prilika da se na jedan intimniji način povežu sa svojom publikom.

S druge strane, publika na koncert klasične muzike dolazi kako bi videla određenog muzičara ili čula određena dela, dok u ovom konceptu „Koncerti 1na1“ nema programa, nema pojedinačnog muzičara, već je posmatrač taj prema kome se usmerava odabir kompozicije.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Više detalja o projektu i način prijave možete pronaći na OVOM LINKU.

Prijave za koncerte su besplatne i vrše se isključivo putem online formulara sa terminima i lokacijama na sajtu Udruženja, a ulaz je na bazi donacija koje u celosti idu muzičarima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.