Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Letnja scena: Pozorište dvorište Božidarac
Letnja scena: Pozorište dvorište Božidarac
Letnja scena: Pozorište dvorište Božidarac

Letnja scena: Pozorište dvorište Božidarac

U sredu, 21. jula 2021. od 21.00, biće otvorena letnja pozorišna scena – Pozorište dvorište Božidarac – i odigrana predstava „Holivudski san“.

Komad su adaptirali i režirali Miloš Đurović i Dušan Matejić, koji igraju različite živopisne uloge u ovoj komediji sa elementima melodrame.

Ulaz na sve programe pozorišta će biti slobodan, a početak svih predstava biće u 21.00.

Povodom ovogodišnjeg otvaranja Pozorišta dvorišta Božidarac direktor Vladimir Kljajić je izjavio da mu je izuzetno drago što će nakon godinu dana pauze opet ugledati publiku na njihovoj maloj letnjoj sceni.

– Pripremljen je bogat program, koji je pre svega sačinjen od komedija kako bi se gledaoci relaksirali tokom leta. Potrudili smo se da angažujemo što je moguće više mladih glumica i glumaca kako bi im dali priliku da se predstave, imajući u vidu da su tokom prethodnih godinu dana imali ograničene mogućnosti, a da svake godine sa umetničkih fakulteta izlaze diplomci kojima je potrebna scena i publika – kaže Kljajić.

Ceo letnji program je podržao grad Beograd kroz projekat Vračarsko leto.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Posle otvaranja, sledećeg ponedeljka publiku očekuje koncert grupe Kristali koji su pripremili evergrin numere, a zatim u sredu, predstava „Jazavac pred sudom“. Kraj jula, tačnije 30. jul, rezervisan je za predstavu „Zvezdani Gypsy Kabare“.

Program će biti naknadno objavljen za avgust.

Pozorište dvorište Božidarac – program

Božidarac, Radoslava Grujića 3

  • Sreda, 21. jul (21.00) Holivudski san
  • Ponedeljak, 26. jul (21.00) Koncert: Kristali
  • Sreda, 28. jul (21.00) Jazavac pred sudom
  • Petak, 30. jul (21.00) Zvezdani Gypsy Kabare

(danubeogradu.rs)