Naslovna » BG servis » MUP: Povećana brzina i efikasnost izdavanja ličnih dokumenata
MUP Srbije: Izdavanje ličnih dokumenata (foto: Pixabay)
MUP Srbije: Izdavanje ličnih dokumenata (foto: Pixabay)

MUP: Povećana brzina i efikasnost izdavanja ličnih dokumenata

Povećana je brzina i efikasnost izdavanja ličnih dokumenata zbog velikog interesovanja građana, saopšteno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Preduzet je niz organizaciono-tehničkih mera u cilјu povećanja brzine i efikasnosti obavlјanja tih poslova.

Od 13. jula 2021. godine radno vreme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama će biti produženo, od 7.30 do 20.00, dok je u Policijskoj upravi Novi Sad produženo do 21.00.

Takođe, organizovan je i rad subotom od 7.30 do 15.30, a u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 21.00, dok je u Policijskoj upravi za grad Beograd (Upravi za upravne poslove Ljermontova 12a) od 7.30 do 20.00.

Novina je i produženo radno vreme za prijem i uručenje dokumenata na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, radnim danima od 7.30 do 20.00, kao i subotom od 7.30 do 15.30 u policijskim ispostavama Borča (PS Palilula), Beli potok (PS Voždovac) i Batajnica (PS Zemun).

Što se tiče prijema i uručenja dokumenata, od sada je omogućeno i nedelјom i to u Policijskoj upravi za grad Beograd (Ljermontova 12a i SIV-3) kao i u Policijskoj upravi Novi Sad od 7.30 do 15.30.

Kako bi se posao brže i efikasnije obavlјao, iz drugih linija rada na obavlјanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, u proceduri je produženje rada na određeno vreme i prijem novih službenika na upravnim poslovima za 109 osoba.

U toku je postupak zamene informatičke opreme za obavlјanje upravnih poslova kao što su računari, skeneri, skeneri otisaka prstiju, čitači pasoša i drugo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, piše u saopštenju, kao i do sada, čini sve kako bi građani dobili lična dokumenta u skladu sa zakonskim rokom, uprkos velikom broju zahteva.

Zbog toga, apeluju na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vreme podnesu zahteve za njihovu zamenu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.