Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Music Art Project „Muzika nade“: Muzika stvara ljude
Music Art Project "Muzika nade": Muzika stvara ljude
Music Art Project "Muzika nade": Muzika stvara ljude

Music Art Project „Muzika nade“: Muzika stvara ljude

U nedelju, 25. jula 2021. od 11.30, na Kolarcu će biti održan koncert „Muzika stvara ljude“ u organizaciji Music Art Project-a „Muzika nade“.

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine predstaviće se deca uzrasta od 12 do 16 godina iz Bujanovca, Surdulice, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije i Beograda, koju je u njihovoj raznolikosti združila muzika.

Koncert se organizuje pred kraj muzičkog kampa Muzika nade, koji se održava u OŠ „Lazar Savatić“ u Zemunu od 19. do 26. jula.

Želja organizatora je oda proslavi dostignuća i uspeh dece, uključene u program „Muzika nade“, koja su „nestrpljiva da se još jednom u punom sjaju pokažu beogradskoj publici“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Na koncertu će se, uz dela velikana svetske muzike, čuti i domaći folklor i kreirati obrade drugih stilova i žanrova. Koncert je pripremljen u saradnji sa uglednim međunarodnim muzičarima, dirigentom Hoseom Anhelom Salazar Marinom (Jose Angel Salazar Marin, Venecuela/Grčka), trubačem Serhiom Arue Domingom (Sergiom Arrue Domingo, Španija) i perkusionistom sa Kraljevskog konzervatoriuma u Madridu Manuelom Peres Delgadom (Španija).

Ulaz je slobodan. Ulaznice za koncert „Muzika stvara ljude“ je potrebno ranije preuzeti na portirnici Kolarčeve zadužbine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.