Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Avantura u džungli
Novi filmovi u bioskopima: Avantura u džungli
Novi filmovi u bioskopima: Avantura u džungli

Novi filmovi u bioskopima: Avantura u džungli

Film „Avantura u džungli“ pretpremijerno će biti prikazan 28. jula, a na redovnim repertoarima domaćih bioskopa biće od 29. jula 2021.

Film je inspirisan poznatim tematskim parkom iz Diznilenda „Avantura u džungli“, koji podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu sa egzotičnim zverima.

Kapetanu malog broda Frenku Volfu ulazi u život i remeti mir istraživačica Lili Hafton. Ona dolazi iz Londona i nagovara Frenka da krenu divljim i nepredvidivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može isceliti sve, ali i okrenuti se protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.

Reditelj filma Džama Kolet Sera, poznat po svojim filmovima „Siroče“ i „Opasnost iz dubine“, o radu na filmu rekao je:

– „Avantura u džungli“ je dobro poznata pustolovina. To je jedna od originalnih parkova u Diznilendu, koju je zapravo dizajnirao Volt Dizni. Svi ga vole, ne samo zato što postoji već dugo, već zato što je to jedina vožnja u kojoj može uživati cela porodica. Možete da povedete bebu i baku, film u kojem čitava porodica može zajedno da uživa.

Zanimljivo je da je u filmu korišćen španski jezik iz 16. veka, a takođe se može čuti zvuk Omagua jezika iz severozapadnog Brazila kako bi se što uverljivije dočarala amazonska regija i divljina podneblja.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Jungle Cruise / Avantura u džungli. Početak prikazivanja: 28/29. jul 2021. Dužina trajanja: 127 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: avantura, porodični. Uloge: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez, Jesse Plemons, Paul Giamatti. Reditelj: Jaume Collet-Serra.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.