Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Crna udovica
Novi filmovi u bioskopima: Crna udovica
Novi filmovi u bioskopima: Crna udovica

Novi filmovi u bioskopima: Crna udovica

Prvi film iz četvrte faze Marvelovog univerzuma, „Crna udovica“, na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka, 8. jula 2021.

Nataša Romanova čiji je alter ego Crna udovica u prvom samostalnom filmu koji prati ovu heroinu, nakon pojavljivanja u Marvelovom serijalu „Osvetnici“ (Avengers), suočava se sa mračnim silama prošlosti koje se trude da je sruše. Nataša se vraća korenima i pokušava da pronađe snagu da se tim silama suprotstavi.

Skarlet Johanson koja je 2010. godine prvi put tumačila lik Nataše Romanove u Marvelovom filmu „Ajronmen 2“, ističe da je deceniju provela u koži Crne udovice i takođe kaže: „Nataša Romanova je napokon spremna da sama ispriča svoju priču. Crna udovica je različita od svih filmova iz sveta Marvela, jer su osećanja stvarna, scene borbe su prave, a rediteljka od vas traži brutalnu, neugodnu istinu u svakoj sceni“.

Debitantsko pojavljivanje u svetu Marvelove magije, u filmu „Crna udovica“ ima glumica Florens Pju (Florence Pugh) koja tumači lik ubojite i beskompromisne Jelene, sestre Nataše Romanove. Ovaj intrigantni dvojac će na nekonvencionalan način pokazati dinamiku porodičnih odnosa. Florens Pju je o svom ulasku u svet superheroja rekla:

„Sad sam deo Marvelovog univerzuma, igram sestru koja je baš sve ono što podrazumeva mlađa sestra. Ovo je priča o porodici, o tome odakle potičemo, koliko smo slomljeni i kako da to popravimo“.

Evropska i holivudska zvezda Rejčel Vajs je o filmu rekla kratko – „Ovo nije film, ovo je stvarnost“. Rame uz rame sa njom su Dejvid Harbor poznatiji kao Crveni čuvar i Robert Dauni Džunior, fanovima Osvetnika dobro poznat kao Ajronmen.

Težina priče i iskrenost emocija su uverljivi zbog australijanske rediteljke Kejt Šortlend koja se trudila da u sve likove utka ljudskost.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Black Widow / Crna udovica. Početak prikazivanja: 8. jul 2021. Dužina trajanja: 133 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, avantura, naučna-fantastika. Uloge: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle, Rachel Weisz. Rediteljka: Cate Shortland.

 

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.