Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rišar Bona i Alfredo Rodriges na Kalemegdanu
Rišar Bona i Alfredo Rodriges na Kalemegdanu (foto: Adam Hart)
Rišar Bona i Alfredo Rodriges na Kalemegdanu (foto: Adam Hart)

Rišar Bona i Alfredo Rodriges na Kalemegdanu

Rišar Bona i Alfredo Rodriges sa bendom, po prvi put će zajedno nastupiti u Srbiji na dva koncerta, 13. i 14. jula 2021, u sklopu Musicology Sessions.

Uveliko je Rišar Bona (Richard Bona) poznat ovdašnjoj publici, pošto je 2019. nastupio na dva rasprodata koncerta Musicology Sessions u Beogradu. Ovim koncertima, zauvek je kupio srca svih onih koji su imali sreću da na vreme dođu do ulaznica.

Njegova maestralna svirka, predivno baršunast i pokretljiv vokal i savršen smisao za humor, ove nastupe čini događajima za pamćenje.

Sada ćete imati priliku da upoznate i podjednako maestralnog i fascinantnog pijanistu, Alfreda Rodrigesa (Alfredo Rodrigues). Ovi Grammy nominovani umetnici, prvi put su postali svesni međusobnog talenta preko njihovog zajedničkog mentora, Kvinsija Džonsa (Quincy Jones).

Posle dugogodišnjeg prijateljstva, dvojac je otišao u studio da bi zajedno radili na Rodrigesovom albumu „Tocororo“, koji je producirao Kvinsi. Na ovom albumu, pokazali su kako dva unikatna umetnika mogu udružiti svoje veštine i energiju i stvoriti novi zvuk. Sada, oni ovu energiju i virtouznu svirku donose na koncert uživo.

Alfredo Rodriges se 2006. preselio iz Kube u SAD kako bi sledio svoj san. Školovao se u rigoroznim klasičnim konzervatorijumima u Havani. Na njegovo raznovrsno stvaralaštvo su uticali kako Bah i Stravinski, tako i njegovi afrokubanski i džez koreni. Tokom protekle decenije, Alfredo je od lokalnog kubanskog umetnika izrastao u priznatog svetskog umetnika, nominovanog za prestižni Gremi.

Kamerunac Rišar Bona je kao vrlo mlad, postao fasciniran velikim američkim basistom Džokom Pastorusom (Jaco Pastorius). Počeo je da svira bas gitaru, da bi vremenom postao jedan od najcenjenijih basista na svetu. Nakon što je osvojio svoj prvi Gremi 2002. godine, njegov četvrti studijski album „Tiki“ je nominovan za „Najbolji savremeni world music album“ na 49. Gremi nagradama. Promoviše mir, sreću i zajedništvo kroz muziku i trenutno ispunjava svoju misiju da na turneji obiđe sve zemlje sveta.

Ulaznice za ove koncerte u Bitefart Summer Stage-u na Kalemegdanu možete pronaći online na www.tickets.rs, kao i na biletarnici Doma omladine i u šoping centru Ušće. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.