Naslovna » Izlasci » Akcije » Skadarlijska promenada (10. jul 2021)
Skadarlijska promenada (foto: Callum Wale / Unsplash)
Skadarlijska promenada (foto: Callum Wale / Unsplash)

Skadarlijska promenada (10. jul 2021)

Skadarlijska promenada, revija umetnika, poezije, damskih šešira i muzike, biće organizovana u subotu, 10. jula 2021, u slavnoj boemskoj četvrti Beograda.

Organizatori manifestacije, Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije, isplanirali su da program počne u 18.30 nastupom Marka Milovanovića na gitari.

Beograđani i gosti Beograda imaće čast da čuju operske dive Jadranku Jovanović i Marijanu Šovran, i da uživaju u programu u kom nastupaju glumac Miki Damjanović, glumica Ljiljana Jakšić i pesnik Marko Milošević.

Skadarlijskom promenadom će prošetati Pavel Surovi u divnoj kisačkoj svadbenoj nošnji, sa aktuelnom mis turizma Srbije, top modelom Evrope, i manekenima koji će nositi ručno rađene šešire.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

O etikeciji i pravilima nošenja šešira govoriće Lazar Šećerović. Izložbu šešira iz zbirke za primenjenu umetnost će predstaviti Muzej grada Beograda.

Udruženje žena Srema, Banata i Bačke, ambasadori multikulturalnosti Vojvodine koje od najranijih vremena čuvaju običaje svojih naroda od zaborava kroz različite manifestacije uključujući i Skadarlijsku promenadu, predstaviće svoje radove već od 15.00.

Boemsku atmosferu Skadarlijske promenade obogatiće serija starogradskih i narodnih pesama koje će izvesti Vesna Ilić i Biljana Petković, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda.

Program će voditi mlada glumica Andrea Ržaničanin.

Beograđani i gosti prestonice pozvani su da u Skadarliju te večeri dođu sa šeširima. (danubeogradu.rs)