Naslovna » Izlasci » Pozorište » Teatrijum – nova pozorišna letnja scena u Beogradu
Teatrijum - najava sezone u Kapetan Mišinom zdanju (foto: Boško Binuševac)
Teatrijum - najava sezone u Kapetan Mišinom zdanju (foto: Boško Binuševac)

Teatrijum – nova pozorišna letnja scena u Beogradu

Otvaranje nove pozorišne letnje scene Teatrijum u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja najavio je osnivač, dramski umetnik Tihomir Stanić.

Teatrijum će biti otvoren u subotu, 3. jula od 21.00, predstavom „Na Drini ćuprija“ u dramskom tumačenju Tihomira Stanića.

Predstave će biti igrane od 3. jula do 31. avgusta 2021.

Tim povodom prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, navela je da Univerzitet pored funkcije obrazovanja ima i veoma važnu funkciju unapređivanja društva i komunikacije, a upravo to čini pozorište i dodala:

– Želeli smo da obnovimo ovu scenu i tradiciju uz, nadam se, dugoročnu saradnju. Starija publika se rado priseća čarolija letnjih večeri u Kapetan Mišinom zdanju.

Osnivač Tihomir Stanić je najavio repertoar pozorišta i nazvao ovu sezonu nultom, kao i planove da se dogodine naprave tribine sa sve četiri strane i izvođenje ispitnih predstava svih akademija umetnosti iz regiona uz razgovore i druženja.

Ove sezone, pored gostujućih predstava, pozorište Teatrijum ove godine imaće i premijeru svoje predstave „Don Žuan“ 13. jula, po tekstu Vide Davidović (koja je napisala adaptaciju Molijerovog romana), dok će režiju Marko Misirača. Uloge tumače Stefan Radonjić, u ulozi savremenog Don Žuana, zatim Vladan Gajović, Nevena Ilić, Isidora Građanin i drugi.

Tokom jula i avgusta na repertoaru pozorišta nastupaće i alternativne trupe, počev od Filipa Gajića i njegovog Dorćolskog narodnog pozorišta, Vesne Stanišić („Balkan novi pokret“), Petra Božovića, Tanje Kecman i mnogih drugih.

Karte su u prodaji preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19.00. Sve predstave će se igrati od 21.00, dok je određen broj karata rezervisan za studente Beogradskog univerziteta, a deo prihoda od prodaje se uplaćuje za Solidarnu kuhinju. Zbog pandemije ove sezone broj mesta u gledalištu ograničen je na 200 posetioca.

Repertoar za jul 2021. objavljen je u našoj rubrici „Pozorišni repertoari.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.