Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Zoran Živković
Večeri na Kosančiću: Zoran Živković
Večeri na Kosančiću: Zoran Živković

Večeri na Kosančiću: Zoran Živković

U petak, 9. jula 2021. od 19.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“, gostovaće Zoran Živković.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog leta, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Gost književnik, univerzitetski profesor i prevodilac, Zoran Živković, čitaće odlomke iz romana u nastajanju „Bela soba“ (koji će biti objavljen kao dvanaesti tom sabranih proznih dela Zorana Živkovića, u izdanju Zavoda za udžbenike) i govoriti o stranim izdanjima svojih knjiga kao i o pojedinim temama koje su inspirisale njegov stvaralčki svet.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.