Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 19-23. jul 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 19-23. jul 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 19. do 23. jula 2021: kiša dva dana, a onda pretežno sunčano ali sa temperaturom do 30 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za ponedeljak i utorak: zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim udarima vetra i velikom količinom padavina.

Srčani bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost, glavobolja i neraspoloženje.

U ponedeljak, dakle, oblačno, sa prepodnevnom kišom, a sredinom dana su mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura: do 27 stepeni.

U utorak će biti kišovito u prvom delu dana, a u nekim delovima grada očekuju se i obilnije padavine sredinom dana. Posle podne i uveče postepeno razvedravanje. Temperatura od 19 do 26 stepeni.

U sredu pretežno sunčano. Pre podne do 17 °C, a maksimalna dnevna biće 27 °C. UV indeks tog i naredna dva dana vrlo visok (8).

U četvrtak stabilno vreme, uglavnom sunčano sa temperaturom preslikanom od prethodnog dana – od 17 do 27 stepeni.

U petak za nijansu toplije – do 28 stepeni; pretežno sunčano sa najavom lepog vikenda.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.