Naslovna » Izlasci » Akcije » 16. Beogradski karneval brodova
16. Beogradski karneval brodova
16. Beogradski karneval brodova

16. Beogradski karneval brodova

Jedna od omiljenih letnjih manifestacija u prestonici, 16. Beogradski karneval brodova, biće održana u subotu, 28. avgusta 2021, na Sava promenadi.

Turistička organizacija Beograda ovog leta organizuje Beogradski karneval brodova na delu reke Save od Tramvajskog mosta do mosta Gazela, gde posetioce očekuje bogat program na vodi i obali.

Muzički nastupi poznatih izvođača, koncerti za decu, edukativne i zabavne radionice, kao i profesionalni animatori i ljudi na štulama, i ove godine biće neizostavni deo programa Karnevala brodova kojim se simbolično skreće pažnja na beogradske reke i obale.

Program počinje u 16.30 defileom Policijskog orkestra, mažoretkinja iz Bele Crkve i vitezova Udruženja Svibor. Uslediće koncert za decu na kom nastupaju naši poznati kantautori Leontina, Jelena Tomašević i Tijana Dapčević koji će uz dečiji hor „Čarolija“ izvesti hitove sa festivala Dečije beogradsko proleće.

Centralni deo događaja, svečana povorka dekorisanih plovila, počeće u 18.30 i kretaće se uzvodno od Brankovog mosta do kraja Sava promenade. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Kao najava spektakularne operske predstave „Karmen“ koju će premijerno 4. septembra izvesti naši najbolji operski pevači, posetioci Karnevala brodova će imati posebnu priliku da čuju deo numera ovog slavnog dela.

Uslediće večernji koncert grupe Texas Flood, predvođene Nenadom Zlatanovićem, koji je stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji nastupajući sa svetski slavnim imenima i značajnim rok i bluz muzičarima.

Tokom manifestacije, u prostoru TC „Galerija Belgrade“ mališani mogu učestvovati u kreativnoj radionici Dečijeg kulturnog centra „Budi kao reka“ i da inspirisani rekom, brodovima, i likovima iz bajki izrađuju maske. Na istom mestu, savetovalište Bebiron biće na raspolaganju budućim i mladim mamama za sva pitanja veѕana za roditeljstvo.

Posetioci na šetalištu će se zabaviti uz performere i ljude na štulama Cirkusfere, organizacije za razvoj savremenog cirkusa, umetničke animacije, savremenog i uličnog teatra koja okuplja multidisciplinarne umetnike, a uživaće i u Venecijanskom karnevalu koji priređuje TC „Galerija Belgrade“ i Belgrade Waterfront.

Na Karnevalskom bazaru, posetioci će moći da kupe domaće organske proizvode, zdravu hranu, kao i umetnine, dizajnirani nakit, suvenire i različite unikatne proizvode domaće izrade.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ovim povodom, upućuje se javni poziv vlasnicima plovila da se prijave za učešće u povorci na reci, najkasnije do četvrtka, 26. avgusta, na adresu bgkarnevalbrodova@gmail.com (kontakt osoba: Aleksandar Mitrović 062/8852-216). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.