Naslovna » Izlasci » Festivali » FraktalART festival u Kući kralja Petra I
V FraktalART festival u Kući kralja Petra I
V FraktalART festival u Kući kralja Petra I

FraktalART festival u Kući kralja Petra I

Od 21. (10.00) do 28. avgusta 2021. u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće organizovan V međunarodni FraktalART festival.

U okviru manifestacije biće održane izložbe tri umetnice – Ane Bogdanović, Tatjane Karabašević i Ljiljane Nestorović.

Publika će na festivalu imati priliku da pogleda i internacionalnu izložbu „Ženska duša“ na kojoj je prikazano 165 dela iz 36 zemalja sveta. Organizator izložbe je međunarodno udruženje akvarelista, International Watercolor Society – IWS, a osnovna tema i poruka ove postavke je borba protiv nasilja nad ženama. Izložba je krenula iz Perua, a posle Italije i Poljske, stiže u Srbiju, pa nastavlja svoj put, dalje po svetu.

„Iza zatvorenih očiju“ je putujuća izložba crtača SFN fraktala i fraktalnih crteža. U ovoj izložbi pored Kluba crtača fraktala, učestvuju i radovi dece iz Žitorađe, nastali na XI Likovnoj koloniji Koreni 2021. Izložba je predstavljena u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Beogradu, a osim u Srbiji, gostovala je i u više gradova u Grčkoj.

Izložba „Jerusalim očima umetnika“ predstavlja Jerusalim iz drugog ugla, očima umetničkih fotografa i slikara iz Palestine. Autor postavke je gospodin Osamah Al Hindi, konzul, ataše za kulturu, ambasade Palestine u Srbiji.

Pored izložbi, posetioci će imati priliku da učestvuju na kreativnim radionicama, crtanja SFN fraktala, terapeutskog, meditativnog crtanja, zatvorenih očiju, autora Ljiljane Nestorović, slikanje na platnu sa Umetničkim studiom Art i Vino i akvarel tehnike sa Tatjanom Karabašević.

Na festivalu će se predstaviti razne institucije, organizacije, škole i pojedinci, predavanjima, radionicama i drugim programima.

Dan Palestine, rezervisan je za Ambasadu Palestine i promociju bogate kulture i tradicije ove zemlje. (danubeogradu.rs)

V FraktalART festival – program

FraktalART festival - program