Naslovna » BG špijun » Konkurs za izbor „Prestonice kulture Srbije 2023. godine“
Konkurs za izbor "Prestonice kulture Srbije 2023. godine" (foto: Pixabay)
Konkurs za izbor "Prestonice kulture Srbije 2023. godine" (foto: Pixabay)

Konkurs za izbor „Prestonice kulture Srbije 2023. godine“

U ponedeljak, 2. avgusta 2021, počinju prijave za lokalne samouprave na konkurs za izbor „Prestonice kulture Srbije 2023. godine“.

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da konkurs ima za cilj podizanje kvaliteta kulturnog života u Srbiji, pokretanje kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture, ali i pokretanje novih i savremenih institucija.

Prijave se podnose do 2. septembra na konkursnom upitniku i dostavljaju u štampanoj i elektronskoj formi Ministarstvu kulture i informisanja sa naznakom „Za konkurs – Prestonica kulture Srbije 2023“.

Konkurs je otvoren za jedinice lokalne samouprave u Srbiji, osim za gradove Beograd i Novi Sad.

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu „Prestonica kulture Srbije 2023“, koja će joj omogućiti da bude prepoznata kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postane vidljivija na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Cilj konkursa, koji je raspisan 7. maja, jeste pružanje podrške jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima, kao i drugim subjektima u kulturi unaprede svoje kapacitete u kulturi i kulturnu produkciju i ponudu.

Program „Prestonica kulture Srbije“ doprineće uspostavljanju predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kreativne i kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, inovativno korišćenje javnih prostora, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Detalji o propozicijama konkursa i upitnik za prijavu nalaze se na ovom linku. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.