Naslovna » Izlasci » Festivali » KrnjArt – prvi EkoKultArt festival u Krnjači
KrnjArt - prvi EkoKultArt festival u Krnjači
KrnjArt - prvi EkoKultArt festival u Krnjači

KrnjArt – prvi EkoKultArt festival u Krnjači

KrnjArt, prvi EkoKultArt festival, biće organizovan u utorak, 31. avgusta 2021. od 18.00, na levoj obali Dunava, na nasipu u Krnjači.

U naselju Braće Marić (Igora Vasiljeva, kod rampe), festival će organizovati UG „Bela Čaplja 1165“, UG „Komšija“ – Krnjača i pokret „Novi optimizam“.

Cilj organizatora je da okupe ljude sa leve obale Dunava, udružene po inicijativama ekološkog i humanitarnog karaktera, da se ne bi osetili izopštenim u svome aktivizmu, te da bi na ličnom primeru i druge privukli obrazujući ekološko-kulturološki front.

Biće prikazan kratki dokumentarni film „Ja volim Revu“, kao i kratki film o UG „Komšija“.

Posetioci će biti u prilici da čuju najvažnije poruke o zaštiti prirodnih dobara Srbije poslate sa događaja „Vidi, Gari, izlaz postoji!“ u Novom Sadu, gde su specijalni gosti bili ljudi sa protesta „Ja volim Revu“, nakon čega će se okupljenima obratiti Katarina Đukić (Građanske inicijative) i Branislav Grubački Guta (Novi optimizam).ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Relevantni gosti iz Nacionalne ekološke asocijacije (NEA) govoriće o (ne)mogućnosti realizacije zaštićenog parka prirode, predočavajući nam sve izazove u takvoj vrsti inicijative.

UG „Bela Čaplja 1165“ i UG „Komšija“ – Krnjača dodeliće zahvalnice komšijama za nesebičan doprinos i angažovanje na aktivnostima koji lokalnu zajednicu čine jačom, lepšom i zdravijom.

Glumac Radoslav Rale Milenković izvešće predstavu „Naši dani“ (19.00), a ulaz će biti slobodan, kao i na koncert benda Sorabi, koji će uslediti posle predstave. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.