Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Glavni heroj
Novi filmovi u bioskopima: Glavni heroj
Novi filmovi u bioskopima: Glavni heroj

Novi filmovi u bioskopima: Glavni heroj

Akciona komedija „Glavni heroj“ (Free Guy), sa Rajanom Rejnoldsom u glavnoj ulozi, prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 12. avgusta 2021.
Komična, infantilna, opaka i brutalno surova igrica dolazi u realnost, a Rejnolds, ulogom bankara Gaja, u prvi plan ističe svoje glumačke bravure, kombinujući humor, dečiju naivnost i akcionog superjunaka.

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život. Dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video igrici nazvanoj „Slobodan grad“. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu kako treba.

Gaj do trenutka kada shvati da je sporedni akter u video igrici predstavlja čoveka od navike, ima svoje dnevne obaveze i nikada nije učinio ništa neobično. Uvek je ozaren, nasmejan i pomalo naivan. Rejnolds za svog lika kaže:

„On je neverovatno optimističan, ima svoju dnevnu rutinu od koje ne odstupa, ali sve dok ne naiđe na nju – ženu koja mu pomaže da odraste i sazri. Mislim da s tim ljudi mogu da se povežu“.

Reditelj Šon Levi o ulozi Rajana Rejnoldsa ima samo reči hvale: „‘Glavni heroj’ je priča o čoveku koji nikada nije živeo u ovom lažnom svetu, nego je sačuvao dobrotu i nevinost deteta. Iz toga proističe njegov humor koji svi toliko volimo, s druge strane imamo protagonistu čije uspehe doživljavamo kao lične baš zato što su iskreni“.

Za svoju partnerku u filmu, Džodi Komer, Rejnolds je rekao da ga po glumačkom umeću podseća na Meril Strip sa početka karijere. Ona igra prelepu Mili, dizajnerku video igrica, ali to nije sve – ona ima borbenu avatarku u igrici koja odiše zavodljivošću i neukrotivim duhom, koja se bori protiv svega što joj se nađe na putu. Džodi Komer je svetsku slavu stekla ulogom Viljanel, uvrnute serijske ubice u popularnoj seriji „Ubiti Iv“.

Zaplet ne bi imao smisla ukoliko sa suprotne strane ne bi stajao opaki zlikovac – u ovoj filmskoj igrici to je Antvan, pohlepni i nezasiti vlasnik video igrice. Lud, ciničan i surov je najkraći opis lika koga tumači Oskarom nagrađeni scenarista i reditelj Taika Vaititi, od sada, očigledno, i glumac.

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi, koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost, kao što su: Džon Krasinski, Dvejn Džonson, Tina Fej i drugi.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Free Guy / Glavni heroj. Početak prikazivanja filma: 12. avgust 2021. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: komedija, akcija, SF. Uloge: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Utkarsh Ambudkar. Reditelj: Shawn Levy.
(danubeogradu.rs)