Naslovna » Izlasci » Akcije » Omaž seriji „Grlom u jagode“ – 45 godina posle: Vinska noć – okusi ljubav
Grlom u jagode (foto: Programski arhiv TV Beograd)
Grlom u jagode (foto: Programski arhiv TV Beograd)

Omaž seriji „Grlom u jagode“ – 45 godina posle: Vinska noć – okusi ljubav

Te 1976. godine na Televiziji Beograd emitovana je prva epizoda serije „Grlom u jagode“, koja i danas budi nostalgična sećanja.

To su sećanja na priču o sazrevanju, nastojanju da se „postane čovek“, prvim ljubavima, poljupcima, igrankama, snovima i razočaranjima.

Avgust je mesec kada se navršava tačno 45 godina od emitovanja ove najvoljenije serije na prostorima bivše Jugoslavije.

„Vinska noć – okusi ljubav“ kao omaž seriji „Grlom u jagode“, 45 godina posle, prilika je da se u petak, 3. septembra 2021. od 17.00 do 23.00, na Pjaci ispred hotela Radisson Collection Old Mill Belgrade zainteresovani sete vremena koje je iza nas.

Uz muziku i vino 30 najboljih domaćih vinarija biće podsećanja kako je bilo šezdesetih i sedamdesetih godina, kako se volela i koliko nedostaje ova serija. Glumci ovog ostvarenja će biti pozvani, ali i mnoge druge javne ličnosti.

Grlom u jagode (foto: Programski arhiv TV Beograd)
Foto: Programski arhiv TV Beograd

Uz najkvalitetnija vina uživaće se i u ekskluzivnom tematskom meniju koji će hotel Radisson Collection Old Mill Belgrade pripremiti samo za ovaj događaj.

U duhu prošlog vremena je i Pjaca čija kaldrma čuva sećanje na stari Beograd. Ona se nalazi u zgradi Starog mlina, sagrađenog pre više od jednog veka, a danas je pod zaštitom države kao spomenik kulture.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ulaz je besplatan za sve posetioce. (danubeogradu.rs; fotografije su deo postavke za izložbu „Grlom u jagode – serija koja je obeležila jednu epohu“ autora Stefana Arsenijevića i Maje Mandić)