Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Simfonijski orkestar „Makris“: Letnji gala koncert „Najveći hitovi klasike i Holivuda“
Simfonijski orkestar "Makris": Letnji gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda"
Simfonijski orkestar "Makris": Letnji gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda"

Simfonijski orkestar „Makris“: Letnji gala koncert „Najveći hitovi klasike i Holivuda“

Simfonijski orkestar „Makris“, održaće Letnji gala koncert „Najveći hitovi klasike i Holivuda“ u Novom Sadu i Beogradu, 4. i 5. septembra 2021. od 20.00.

U novosadskoj Sinagogi i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, pod dirigentskom palicom Predraga Goste (SAD/Srbija), nastupiće Tamara Rađenović, sopran (VB/Crna Gora) i solistkinje Amalija Miler (gitara), Anja Petković i Lena Lončar (violine)

U dve koncertne večeri publiku očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova „Sever i jug“, „Deset zapovesti“, „Da Vinčijev kod“, „Gladijator“ i „Povratak u budućnost“.

Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu „Amore per sempre“ u aprilu 2021. u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara.

Tamara Rađenović je na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje, koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom Rađenović radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom.

Na Letnjem gala koncertu „Najveći hitovi klasike i Holivuda“ Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Guna „Romeo i Julija“, „Faust“, Pučinijevih „La Bohème“ i Guastavino: „La rosa y el sauce“.

Muzičkom spektaklu doprineće Simfonijski orkestar „Makris“, sa čak 65 muzičara, kojim će dirigovati čuveni dirigent bogate muzičke karijere Predrag Gosta, takođe miljenik beogradske publike.

Gostina dirigovanja ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji Gostine nastupe u operskim izvođenjima ocenjuje sa pet zvezdica i navodi da on „diriguje toliko dobro da ne možete, a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu“.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.