Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 9-13. avgust 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 9-13. avgust 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 9. do 13. avgusta 2021: pet istih dana u Beogradu, bar što se tiče vremenskih uslova – pretežno sunčano.

Zadržava se relativno povoljan uticaj biometeorološke situacije na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalje savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Potrebno je adekvatno odevanje i aktivnosti u skladu sa dnevnim temperaturama, kao i zaštita od UV zračenja u periodu od 11.00 do 16.00.

Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu visokih vrednosti.

Povodom požara na deponiji u Vinči, dr Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekao je da je zagađenje vazduha bilo kratkotrajno i da koncentracije nisu bile visoke.

– Koncentracija suspendovanih čestica je u padu, oblak se razblažuje a zagađenje je bilo kratkotrajno i koncentracije nisu bile posebno visoke. Koncentracija od 180 mikrograma bila je na nivou zagađenijeg zimskog dana i nije došlo do duge ekspozicije, odnosno izloženosti. Vetar koji je doneo oblak i dalje duva, a požar je lokalizovan jer nema više izvora. Kada se oseti dim poželjno je zatvoriti prozore i smanjiti aktivnosti na otvorenom prostoru. Stanje vazduha može se pratiti i na sajtu beoeko.com, gde će građani pronaći i sve trenutne preporuke – istakao je dr Andrej Šoštarić.

U ponedeljak će, dakle, biti pretežno sunčano i toplo. Temperatura od 22 do 33 stepeni.

U utorak pretežno sunčano i toplo. U Beogradu ujutru 22 stepena, a maksimalna dnevna biće 32.

U sredu pretežno sunčano i toplo uz umeren vetar promenljivog pravca. Pre podne do 21 °C, a maksimalna dnevna biće 32 °C.

U četvrtak pretežno sunčano i toplo. Vetar slab. Pre podne 20 stepeni, a maksimalna dnevna temperatura biće 31 °C.

U petak će biti najlepši dan ove radne nedelje – sunčano i toplo. Temperatura od 19 do 31 stepen.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.