Naslovna » Izlasci » Festivali » 17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“
17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih"
17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih"

17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“

17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“ biće održan od 2. do 6. oktobra 2021. u Kombank dvorani.

Festival modernog autorskog dokumentarnog filma kao vrhunski bioskopski događaj i ovoga puta poziva posvećene ljubitelje umetničkih filmova u najbolji bioskop u gradu.

Očekivanje da će nam 2021. doneti opuštanje i slobodu od virusa nije se ostvarilo, ali izuzetni filmovi dolaze i traže svoj put do bioskopa i svoje obazrive publike. Širom Evrope najavljene su bioskopske premijere i svi željno očekuju trenutak kada će ponovo uživanje u filmovima da otvori direktni put iz realnosti u slobodna magična filmska putovanja kreirana autorskim talentima i imaginacijom.

Ovogodišnji festival otvoriće dokumentarac „Merry Christmas, Yiwu“ srpskog autora Mladena Kovačevića.

17. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "7 veličanstvenih"
Merry Christmas, Yiwu

Film je nastao kao veliki produkcijski poduhvat u zajedničkoj srpsko-švedskoj koprodukciji uz učešće filmskih kuća i televizija iz Nemačke, Francuske, Belgije i Katara, a festivalski put započeo je svetskom premijerom na festivalu u Roterdamu 2020. Ovaj moderni dokumentarac je eksluzivni poetični pogled na Kinu.

I još šest vrhunskih ostvarenja sa evropske dokumentarističke scene donose nam izuzetne događaje i osobe, autorske poduhvate i ideje, svet ispunjen sudarima viđen uvek novim neočekivanim pogledima.

Prodaja ulaznica počinje od 15. septembra na blagajnama Kombank dvorane.

Uskoro ćemo objaviti opise filmova i program festivala 7 veličanstvenih. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.