Naslovna » Izlasci » Festivali » 17. Kids Fest: Gradimo novu budućnost
17. Kids Fest: Gradimo novu budućnost
17. Kids Fest: Gradimo novu budućnost

17. Kids Fest: Gradimo novu budućnost

Najpoznatija dečija filmska manifestacija Kids Fest održaće se 17. put po redu od 18. do 24. oktobra 2021, u Beogradu i bioskopima širom Srbije.

Tradicija održavanja dečijeg filmskog festivala se nastavlja i ove jeseni, jer najmlađa publika, uvek zainteresovana za kvalitetan kulturni sadržaj to i zahteva. U okviru programa naći će se dvadesetak filmskih ostvarenja.

Sloganom „Gradimo novu budućnost“ 17. Kids Fest ide u korak sa vremenom i pokazuje da bilo kakav napredak u svetu ne može da se dešava mimo dece, pa organizatori iz MCF-a imaju za cilj da prikažu poučnu filmove sa istinskim porukama.

Svih sedam dana publika će moći da pogleda animirane i igrane filmove, maštovita ostvarenja i 3D avanture snimljene u okviru svetskih produkcija i koprodukcija, te će na programu ovogodišnjeg Kids Fest-a biti prisutni filmovi kako evropske tako i američke kinematografije. Veliki broj filmova je sinhronizovan na srpski jezik, a kao i prethodnih godina pripremljen je raznovrstan program koji je namenjen i tinejdžerima.

Premijerno će na dečijem festivalu biti prikazani: najnoviji Diznijev animirani film „Nepopravljivi Ron“, ruska animacija „Moje slatko čudovište“, film „Čarolija meseca“ i „Tvigson i morsko čudovište“ dok će publika u 3D formatu ponovo moći da pogleda najuspešnije ovogodišnje animirane Diznijeve sinhronizacije: „Luka“, „Duša“ i „Raja i poslednji zmaj“.

Pored navedenih filmova, na programu će se naći i animacija „Zvezdani psi: Tropska avantura“. Za stariju, tinejdž publiku biće dostupni titlovani filmovi: „Avantura u džungli“ sa Dvejnom Džonsonom i Emili Blant u glavnim ulogama, „Glavni heroj“ sa komičnim Rajanom Rejnoldsom koji se nalazi u središtu video igrice, „Bertov dnevnik“, „Neli Rep agent za čudovišta“ i dokumentarni film „Ptice Amerike“.

Od domaćih ostvarenja publika može očekivati filmove „Prizori iz života džukca“ koji kroz sedam prizora prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima, kao i ostvarenje „Magični ključ“, bajku koja prati priču o kraljevstvu u kom je živeo stari, surovi kralj sa svojom svitom. Kako je vreme prolazilo naručio je tajno od planinskih vila napitak večne mladosti i lepote – Čarobni pehar. Međutim, taj napitak koji obezbeđuje besmrtnost želela je i Zla čarobnica koja je ozbiljna u nameri da ga preotme.

Domaćin 17. Kids Fest-a i ove godine biće Kombank dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se u bioskopu Cine Grand Capitol park Rakovica i Cineplexx bioskopima, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i Cine Grand Delta Planet Niš. Pored pomenutih revija filmova, 17. Kids Fest održavaće se i u tridesetak gradova širom Srbije.

Publika će celokupan sadržaj festivala moći da pogleda i na onlajn platformi Moj OFF za vreme trajanja festivala.

Program festivala objavili smo u „Bioskopskim repertoarima„. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.