Naslovna » Izlasci » Festivali » 30. Međunarodni festival etnološkog filma
30. Međunarodni festival etnološkog filma
30. Međunarodni festival etnološkog filma

30. Međunarodni festival etnološkog filma

30. Međunarodni festival etnološkog filma će biti održan od 4. do 8. oktobra 2021. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu i Jugoslovenskoj kinoteci.

Trideset filmova sa raznih strana sveta će se takmičiti za Gran pri „Dragoslav Antonijević“ i druge nagrade, šest studentskih filmova za nagradu Najbolji studentski film, a biće prikazan još 21 film u okviru netakmičarskog i specijalnih programa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program 30. Međunarodnog festivala etnološkog filma (75 downloads)

Festival će otvoriti izložba fotografija „Kulture koje nestaju“, čiji su autori Arne Hodalič i Katja Bidovec iz Slovenije. Na izložbi će biti prikazani portreti ljudi iz nekih zajednica koje su, prema mišljenjima antropologa, na rubu izumiranja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Autori su godinama obilazili različita područja u kojima zajednice žive kako bi načinili fotografije na licu mesta. Portreti koje ćete videti predstavljaju ljude koji žive na obalama reke Omo kod jezera Turkana u Etiopiji, u oblastima Arunačal Pradeš i Nagaland u Indiji, na severu Namibije, kao i u oslobođenoj teritoriji Zapadne Sahare. Iza autora je bogato iskustvo fotografskog rada, uključujući i rad za časopis National Geographic Slovenija.

Festival i izložba će biti svečano otvoreni u holu Etnografskog muzeja u Beogradu u ponedeljak, 4. oktobra 2021. od 19.00.

U cilju prevencije širenja bolesti COVID-19, nošenje maski i držanje razmaka od 1,5 m je obavezno u zatvorenim prostorijama. Tokom projekcija je neophodno držati razmak između sedišta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.