Naslovna » Izlasci » Sport » Auto trka „Ušće 2021“ (kružna trka i auto slalom) i izmene u saobraćaju i na linijama JGP
Auto trke u Beogradu - Ušće (foto: Karol Smoczynski / Unsplash)
Auto trke u Beogradu - Ušće (foto: Karol Smoczynski / Unsplash)

Auto trka „Ušće 2021“ (kružna trka i auto slalom) i izmene u saobraćaju i na linijama JGP

U subotu i nedelju, 18. i 19. septembra, biće održana Auto trka Ušće 2021 (kružna i auto slalom), zbog čega će deo Novog Beograda biti zatvoren za saobraćaj.

Kružna trka i auto slalom Ušće 2021 održaće se u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije.

U subotu pre podne, zakazani su slobodni i kvalifikacioni treninzi po klasama. Start prve kružne trke po klasama zakazan je za 15.00. Auto slalom ima sličan raspored: treninzi počinju od 10.30, a prva od tri vožnje oko čunjeva počinje u 13.30.

U nedelju će biti održana kružna trka kao i auto slalom discipline takođe od ranih jutarnjih časova.

Izmene na linijama JGP

Tokom održavanja manifestacije „Ušće 2021“ na prostoru kod PC „Ušće“, od 18. septembra u ponoć do 19. septembra u ponoć doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanja trke na Ušću kretati izmenjenom trasom i to:

  • vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta;
  • vozila sa linija br. 27E i 35 će se, u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Vozila sa linije javnog prevoza br. 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom:

  • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom;
  • u smeru ka Zelenom vencu vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije br. 60, odnosno saobraćaće ulicama Sajmište, Brankov most i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta.

(danubeogradu.rs)