Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Nova sezona 2021/22.
Dirigent Džon Ekslrod (foto: Marko Đoković / Beogradska filharmonija)
Dirigent Džon Ekslrod (foto: Marko Đoković / Beogradska filharmonija)

Beogradska filharmonija: Nova sezona 2021/22.

Beogradska filharmonija počeće sa novom sezonom 2021/22. u Kolarčevoj zadužbini, u petak, 24. septembra, pod sloganom „Baš smo vas se uželeli“.

Povratak orkestra u punom sastavu na binu Velike dvorane Kolarčeve zadužbine u uobičajenom terminu – petkom u 20.00, biće predvođen dirigentom Džonom Ekslrodom uz nastup pijaniste Behzoda Abduraimova.

Pripremljen je bombastičan repertoar koji počinje „Svečanom uvertirom“ Šostakoviča.

Harizmatični miljenik publike, svestrani dirigent Džon Ekslrod, vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature, a filharmonijska publika će konačno imati prilike da čuje svetskog pijanističkog virtuoza, Behzoda Abduraimova u izvođenju uvek atraktivnog „Drugog klavirskog koncerta“ Prokofjeva. Finale koncerta biće uz grandioznu „Četvrtu simfoniju“ Čajkovskog.

„Nova filharmonijska sezona obuhvata 25 koncerata od septembra 2021. do juna 2022. i donosi sve ono što je tokom proteklog perioda nedostajalo – spektakl, dramu, prasak, komediju, patos, romantiku, grotesku, tragediju – oličene kroz kapitalna dela muzičke literature koje će izvoditi filharmoničari i to u punom orkestarskom sastavu“, najavljuju iz Beogradske filharmonije.

Prisustvo na koncertima Beogradske filharmonije moguće je isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji; potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom COVID-19; potvrdu o negativnom PCR testu na virus korona ili antigenskom testu, a prodaja je organizovana isključivo za svaki pojedinčani događaj u nedelji koncerta (od ponedeljka do petka).

Ulaznice su dostupne na biletarnici Beogradske filharmonije kao i preko filharmonijskog onlajn sistema, a uoči nastupa petkom, biće organizovana prodaja na biletarnici Kolarca od 18.00 do 20.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.