Naslovna » Izlasci » Sport » Dan tradicionalnih narodnih veština na Košutnjaku
Dan tradicionalnih narodnih veština na Košutnjaku (foto: Pixabay)
Dan tradicionalnih narodnih veština na Košutnjaku (foto: Pixabay)

Dan tradicionalnih narodnih veština na Košutnjaku

Asocijacija „Sport za sve“ u subotu, 11. septembra 2021. od 11.00, organizuje Dan tradicionalnih narodnih veština, pored trim-staze na Košutnjaku.

Manifestacija ima za cilj očuvanje narodnog identiteta i tradicije, pa će Beograđanima i gostima biti predstavljeno bogatstvo naše tradicije iz oblasti fizičke kulture, narodnog nadmetanja, veština i takmičenja.

Programom je predviđen višeboj, balote, obaranje ruku, bacanje kamena s ramena, skok udalj iz mesta, nadvlačenje konopca, nabacivanje potkovice, streličarstvo. Trajanje programa je planirano do 13.00.

U programu će učestvovati članovi Sokolskog saveza Beograda, Balote kluba „Kanarevo brdo“, Sokolskog kulturno rekreativnog centra, Penzionerskog servisa, Crvenog krsta, studenti Visoke sportske i zdravstvene škole, kao i zainteresovani rekreativci – ukupno oko 80 učesnika.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Sve informacije se mogu dobiti putem imejl-adrese: sportaso@sbb.rs ili telefona 011/2643-296, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, koji je pokrovitelj manifestacije Dan tradicionalnih narodnih veština. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.