Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Cologne Guitar Quartet
Cologne Guitar Quartet
Cologne Guitar Quartet

Guarnerius: Cologne Guitar Quartet

U četvrtak, 23. septembra 2021. od 19.00, u Ustanovi Guarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije, nastupiće Cologne Guitar Quartet.

Ljubitelji zvuka gitare imaće priliku da uživaju u koncertu sjajnog međunarodnog sastava. Na prvom beogradskom koncertu, četvorica vrsnih umetnika, Tal Botvinik, Enrike Almeida, Ptolemaios Armaos i Tobajas Juhem, izvešće program koji se sastoji od dela klasične, svetske, savremene i eksperimentalne muzike.

Cologne Guitar Quartet (Kelnski gitariski kvartet) osnovan je 2014. u Nemačkoj. Članovi sastava, Tal Botvinik (Izrael/Nemačka), Enrike Almeida (Portugal), Ptolemaios Armaos (Grčka) i Tobajas Juhem (Nemačka), kombinuju svoje muzičke izraze i formiraju jedinstven interpretativni stil, te zauzimaju sve značajnije mesto na svetskoj gitarskoj muzičkoj sceni.

Nastupali su na brojnim međunarodnim festivalima širom sveta i dobitnici su brojnih prvih nagrada na raznim takmičenjima.

Do sada su objavili dva albuma: „phasma“ savremena muzika za klasičnu gitaru i „Rute“ koji se kreće u rasponu od klasične do svetske muzike. Premijerno su izveli nove kompozicije kompozitora kao što su Feliu Gasull, Sergej Maingardt, Dariya Maminova, Vincent Michalke, Francisco Goldschmidt, Ptolemaios Armaos, Henrique Almeida i Lucia Kilger.

Članovi kvarteta bili su studenti prof. Roberta Ausela na prestižnom Muzičkom Univerzitetu u Kelnu, u Nemačkoj. Završili su master studije kamerne muzike kod prof. Hans-Vernera Huperca, a bili su i pod mentorstvom muzičara Davida Smejersa, Pola Alvaresa, Ansgara Krausea, kvarteta Casals i Kelemen…

Cologne Guitar Quartet – koncert, info

  • Četvrtak, 23. septembar 2021. (19.00)
  • Mesto: Guarnerius (Džordža Vašingtona 12)
  • Cena ulaznice: 600,00 dinara
  • Informacije i rezervacije: info@guarnerius.rs, 069/3612038
  • Broj karata je ograničen!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.