Naslovna » Izlasci » Sport » III EDBF Euro Cup i VII Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji
III EDBF Euro Cup i VII Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji
III EDBF Euro Cup i VII Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji

III EDBF Euro Cup i VII Internacionalni dragon boat festival na Adi Ciganliji

Treći EDBF Euro Cup u dragon boat-u i VII Internacionalni dragon boat festival će se održati u subotu, 18. septembra 2021, od 8.00 na Adi Ciganliji.

Na regatnoj stazi kod sudijskog tornja okupiće se više od 200 takmičara iz 12 klubova, a pored domaćih ekipa očekuje se dolazak gostiju iz Rusije, Moldavije, Velike Britanije, Rumunije, sa Kipra i iz Republike Srpske.

Takmičari će se nadmetati u trkama malih i standardnih „zmajevih čamaca“ u muškoj, ženskoj i miks kategoriji, na distancama od 200 m i 500 m. Posada u malom čamcu broji 10 veslača, u standardnom njih 20, a tu su i neizostavni članovi posade: bubnjar i kormilar koji doprinose atraktivnosti ovog jedinstvenog spektakla na vodi.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Već treću godinu zaredom, u revijalnom delu festivala održaće se i trka „roze dama“, na kojoj će veslati žene koje su pobedile rak dojke, promovišući na taj način prevenciju, rano otkrivanje i borbu protiv karcinoma dojke.

Organizator ove manifestacije je Srpski dragon boat savez, uz podršku Sekretarijata za privredu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.