Naslovna » Izlasci » Sport » Noćna besplatna štafetna trka u paru: Prevaziđi prepreke
Noćna besplatna štafetna trka u paru: Prevaziđi prepreke (foto: Beogradski trkački klub / promo)
Noćna besplatna štafetna trka u paru: Prevaziđi prepreke (foto: Beogradski trkački klub / promo)

Noćna besplatna štafetna trka u paru: Prevaziđi prepreke

U subotu, 25. septembra 2021. od 18.00, u Tašmajdanskom parku biće održana noćna besplatna štafetna trka u paru pod parolom „Prevaziđi prepreke“.

Beogradski trkački klub je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive. Glavni ciljevi nedelje usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

Trčanje samo po sebi predstavlja jednu od najjednostavnijih sportskih aktivnosti, a trčanje u paru donosi posebnu draž.

Trka je namenjena svima, posebno mladima. Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti. Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800 m na Tašmajdanu od ukupno 1600 m u parku. Na samoj trci biće postavljene tri „barijere“ koje će predstavljati prepreke koje će učesnici morati da prevaziđu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Radi prevencije širenja virusa COVID-19 trka je ograničena na 500 učesnika tj. 250 timova, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u tri talasa, radi bezbednosti. Svaki učesnik će dobiti medalju i startni broj, kao i svetleće elemente. Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima.

Trka je besplatna, a broj mesta je ograničen. (LINK za prijavu. Važno: U okviru napomene upisati ime drugog takmičara sa kojim trčite.)

Svi prijavljeni dobiće mejl za potvrdu prijave, pet dana pred dan trke, a startne pakete i brojeve moći će da podignu na dan trke, u prijavnom centru u Tašmajdanskom parku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.