Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Ainbo – Dobri duh Amazonije
Novi filmovi u bioskopima: Ainbo - Dobri duh Amazonije
Novi filmovi u bioskopima: Ainbo - Dobri duh Amazonije

Novi filmovi u bioskopima: Ainbo – Dobri duh Amazonije

Među novim filmovima u domaćim bioskopima od četvrtka, 16. septembra 2021, je i nova sinhronizovana animacija „Ainbo – Dobri duh Amazonije“.

Ovo je edukativna, ekološka priča puna ljubavi, ispričana iz srca autohtonih ljudi koji su živeli u amazonskoj prašumi i njihovoj borbi za zaštitu svoje zemlje.

„Ainbo“ je priča o devojčici koja se rodila i odrasla u najdubljoj džungli Amazonije u selu Kolonija. Jednoga dana otkriva da je njena zemlja ugrožena i shvata da, osim njenih, na svetu postoje i drugi ljudi.

Koristeći pomoć svojih duhovnih vodiča, kreće na put tražeći pomoć od najmoćnije Majke Duha Amazonije, kornjače „Motelo Mama“. Vođena njenim savetima,

Ainbo je odlučna da spasi zemlju, svoj raj, od pohlepe i prekomerne seče stabala i ilegalnog iskopavanja, kao i da spasi svoje ljude pre nego što bude prekasno.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Ainbo: Spirit of the Amazon / Ainbo – Dobri duh Amazonije. Početak prikazivanja: 16. septembar 2021. Dužina trajanja: 89 minuta. Države i godina proizvodnje: Holandija, Peru / 2021. Žanr: animirani, avantura, porodični. Sinhronizacija: Marina Kaucki, Milan Tubić, Milena Moravčević, Milan Antonić. Reditelji: José Zelada, Richard Claus.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.