Naslovna » BG servis » Od danas na snazi Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama
Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama (foto: Aleksandra Prhal)
Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama (foto: Aleksandra Prhal)

Od danas na snazi Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama

Na sednici Skupštine grada doneta je Odluka o ograničavanju emitovanja muzike u baštama koja je na snazi od danas, 7. septembra 2021. godine.

Na osnovu ove svi ugostiteljski objekti mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22.00, a petkom i subotom do 23.00.

Restorani mogu da emituju muziku unutar objekta, ali ona mora da bude prilagođena da se ne čuje u bašti.

– Ta odluka važi za čitav grad, osim za tri zone koje obuhvataju Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje. Na ove zone, koje su važne za turizam grada, primenjivaće se novi zakon o buci koji je u proceduri. On Gradu daje veoma široka ovlašćenja, što znači da će svaki naš komunalni milicionar imati merač buke kojim će na licu mesta utvrđivati nivo buke i moći će odmah da zatvori objekat, da oduzme sredstvo sa koga se emituje buka – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je poručio svim ugostiteljima da poštuju ovu odluku i dodao da će kazne biti rigorozne.

Novom odlukom o splavovima biće definisana obaveza plaćanja mesta.

– Oni sada ništa ne plaćaju, a to će se promeniti, moraće da licitiraju za mesta i plaćaju obaveze prema Gradu. Beograd će, naravno, onima koji su legalni obezbediti struju, vodu i sve što je potrebno, a sa druge strane postojaće i obaveza da vlasnici čiste oko svojih splavova. Ukoliko to ne budu činili, plaćaće kaznu – istakao je Vesić. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.