Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Opera na vodi: Karmen
Opera na vodi: Karmen
Opera na vodi: Karmen

Opera na vodi: Karmen

Premijerno izvođenje opere „Karmen“ u okviru spektakularnog muzičko-scenskog događaja „Opera na vodi“ biće održano 4. septembra 2021. od 20.00.

Ova manifestacija biće održana po treći put i predstavlja značajnu kulturnu svečanost i jedinstvenu turističku atrakciju na Sava promenadi.

Ovog septembra, Beograđani i gosti prestonice moći će da uživaju u neverovatnoj atmosferi operskog izvođenja čuvenog dela Žorža Bizea, a u naslovnim ulogama naći će se najbolji operski pevači, koji predstavljaju Srbiju u najpoznatijim operama u svetu.

Uloge tumače mecosopran Sanja Anastasia kao Karmen, tenor Zoran Todorović u ulozi Don Hozea i David Bižić kao Eskamiljo. Dirigent je Dejan Savić, a reditelj Mario de Karlo, koji je u Srbiju došao da režira ovaj jedinstven događaj.

Narodno pozorište u Beogradu, u koprodukciji sa kompanijom Belgrade Waterfront i glavnim organizatorom Human District, nastavlja tradiciju započetu u septembru 2018. godine, kada je prvi put održana manifestacija „Opera na vodi“ u čast 150. godišnjice postojanja Narodnog pozorišta.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Tom prilikom je kompletan muzički sastav nacionalnog teatra izveo delove najpoznatijih operskih dela pred više od 6.000 gledalaca. To je ujedno bio i prvi veliki nastup na otvorenom muzičkog ansambla Narodnog pozorišta.

Ulaz će, kao i svake godine, biti besplatan za sve posetioce. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.