Naslovna » Izlasci » Tribine » Pisac u biblioteci: Milisav Savić
Pisac u biblioteci: Milisav Savić
Pisac u biblioteci: Milisav Savić

Pisac u biblioteci: Milisav Savić

U četvrtak, 30. septembra 2021. od 18.00, u Narodnoj biblioteci Srbije, u okviru ciklusa tribina „Pisac u biblioteci“, gostovaće Milisav Savić.

U okviru nastavka letnjeg ciklusa „Večeri na Kosančiću“, u atrijumu institucije u Skerlićevoj 1, ove jeseni gostovaće eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Književnik, profesor i prevodilac Milisav Savić, doajen srpske književnosti, predstaviće se publici čitanjem svoje proze po izboru i razgovaraće na teme inspirisane najnovijim ostvarenjima, romanom „Pepeo, pena i šapat“ i knjigom intervjua „Bandit i profesor“: o Milošu Crnjanskom, o životu u paklu, raju i u čistilištu, odbrani literature i o literaturi kao luksuznom brendu.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.

Sve zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu, program mogu da prate online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ciklus tribina „Pisac u biblioteci“ obnavlja se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.