Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji u Beogradu od 1. do 3. oktobra 2021.
Sportski događaji u Beogradu (foto: Pixabay)
Sportski događaji u Beogradu (foto: Pixabay)

Sportski događaji u Beogradu od 1. do 3. oktobra 2021.

Sportski događaji Ženska trka, „Pešačenje do zdravlja“, „Mali vežbači“ biće organizovani predstojećeg vikenda u prestonici. Ali, to nije sve.

Biće organizovana i takmičenja za Trofej Beograda, obilazak Muzeja Crvene zvezde i drugi razni rekreativni programi.

Ženska trka

Ovogodišnja Ženska trka će biti „eko frendli“ događaj sa nizom promotivnih i konkretnih aktivnosti u domenu zaštite životne sredine.

Ženska trka biće održana u subotu, 2. oktobra 2021. od 10.00, na Adi Ciganliji. Trku organizuje Beogradski maraton, a prijavljivanje se vrši OVDE.

Staza je dugačka 7,7 kilometara, a promovisaće se značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, kao i zaštita životne sredine, ali i podrška i solidarnost sa osobama s invaliditetom.

Majice za sve učesnice ovog događaja proizvedene su od 100% recikliranog poliestera i osim tog značajnog podatka pre, tokom i posle trke, biće realizovano mnogo aktivnosti u domenu značaja promocije zaštite životne sredine, kao i konkretnih aktivnosti u toj oblasti.

Mali vežbači

Savez za rekreaciju i fitnes Beograda organizuje u subotu, 2. oktobra 2021. od 9.00 do 11.00, manifestaciju „Mali vežbači“ na Adi Ciganliji (kod Okruglog kupatila) – kod starta Ženske trke.

Dobro došli, komšije

Asocijacija „Sport za sve“ organizuje 2. oktobra od 12.00 manifestaciju „Dobro došli, komšije“ u Barajevu, na jezeru Duboki potok. Maksimalni broj prijavljenih učesnika je sto. Zainteresovani se mogu prijaviti na imejl-adresu sportaso@sbb.rs.

Pešačenje do zdravlja

Biće organizovano i „Pešačenje do zdravlja“ u nedelju, 3. oktobra od 11.00, na Adi Ciganliji, gde će se promovisati pešačenje kao jednostavna i svima dostupna fizička aktivnost, deliti promotivni materijali i obeležiti Svetski dan pešačenja.

Zainteresovani se mogu prijaviti na imejl-adresu sportaso@sbb.rs.

Sportsko-penjačke discipline

Sportsko-penjački savez Beograda prezentovaće sportsko-penjačke discipline („težinsko“, „brzinsko“ i „bolder“ penjanje) na veštačkoj steni 1. oktobra, od 10.00 do 14.00, u Ulici Viktora Igoa, u zatvorenom prostoru (sala).

„Bolder“ penjanje će se održati 3. oktobra od 10.00 do 14.00 na Senjaku, a potrebno je prijaviti se na broj telefona: 065/2650-571 („Black Rock“) i Zemun (063/247-815).

Penjanje uz konopac

Otvoreno sokolsko prvenstvo Beograda u penjanju uz konopac održaće se u nedelju, 3. oktobra od 11.00, u sali Sokolskog doma Batajnica, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Takmičenje vodi sudijska ekipa od tri člana. Uzrasne kategorije su predškolci, 1-4. razred osnovne škole, 5-6. razred osnovne škole, 7-8. razred osnovne škole, 1-4. razred srednje škole, seniori 1. (od 18 do 27 godina) i seniori 2. (sokolski veterani) preko 27 godina, crvena oznaka.

Normativi (dužina konopca koju takmičar treba da savlada): dva metra – osnovna škola, tri metra – srednja škola i četiri metra – juniori i seniori.

Trofej Beograda u badmintonu

Trofej Beograda u badmintonu biće održan 2. i 3. oktobra u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.

Na turniru koji posle Prvenstva Srbije ima najdužu tradiciju od svih badminton događaja u našoj zemlji za odličja će se boriti oko 120 takmičara.

U okviru prvog dana takmičenja, koje organizuju Badminton klub Beograd i Badminton savez Beograda, održaće se A turnir u parskim konkurencijama, a B i C turnir u svih pet konkurencija. Takmičenje u subotu počinje u 9.30.

Dan kasnije, juniori i juniorke će se na terenu nadmetati na Juniorskom kupu u pet uzrasnih kategorija – do 9, 11, 13, 15 i 17 godina. I u nedelju startuju takmičenja u 9.30, dok se okršaji za medalje održavaju od 18.00.

Obilazak Muzeja Crvene zvezde

Muzej FK Crvena zvezda organizovaće obilazak trofejne sale muzeja od 4. do 9. oktobra, od 10.00 do 16.00, uz stručno vođenje kustosa, kao i eventualni izlazak na VIP galeriju, odakle je moguće videti ceo stadion.

Kustos muzeja je Predrag Trkulja. Prijave zainteresovanih primaju se putem telefona: 011/2067-773.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)