Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji u Beogradu od 24. do 26. septembra 2021.
Sportski događaji u Beogradu (foto: Pixabay)
Sportski događaji u Beogradu (foto: Pixabay)

Sportski događaji u Beogradu od 24. do 26. septembra 2021.

Sportski događaji Trofej Beograda u kjokušinkaiju i Dečje igre bez granica biće organizovani predstojećeg vikenda u prestonici. Ali, to nije sve.

Biće održane sportske aktivnosti u okviru manifestacije Evropska nedelja sporta, zatim Sokolski dan biciklizma, Trofej Beograda u ragbiju, biciklizmu i u plivanju za osobe sa invaliditetom. Pročitajte najave…

Trofej Beograda u kjokušinkaiju

Sekretarijat za sport i omladinu najavio je predstojeće takmičenje u kjokušinkaiju, koje će se održati 25. septembra. Organizator Trofeja Beograda u ovom sportu je Kjokušinkai savez Beograda.

U hali „Radivoje Korać“ takmičiće se mlađe kategorije sportista. Očekuje se učešće oko sto takmičara iz sedam zemalja.

Dečje igre bez granica

Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, u subotu, 25. septembra od 11.00, organizuje Dečje igre bez granica.

Za ekipe dece uzrasta od šest do osam godina organizuje se niz zabavno-rekreativnih aktivnosti i takmičenja kako bi se upoznali i sa novim vidovima fizičkih aktivnosti, družili sa vršnjacima, te iznova promovisala važnost redovne fizičke aktivnosti, naročito u ovom uzrastu.

Program će se održati u balonu Osnovne škole „Narodni heroj Dušan Dugalić“ na Vračaru, uz nadzor i vođstvo sportskih stručnjaka i poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Sve informacije se mogu dobiti putem imejl-adrese: sportaso@sbb.rs .

Evropska nedelja sporta

Sportski događaji u okviru manifestacije Evropska nedelja sporta najavljeni su na OVOM LINKU.

Sokolski dan biciklizma

Sokolski dan biciklizma održaće se 26. septembra od 10.00 do 13.30 u Gradskom parku Šumice. Događaj obuhvata niz trka za sve uzraste na stazi izolovanoj od saobraćaja.

Cilj aktivnosti je promovisanje biciklizma kao zdravog načina provođenja slobodnog vremena, posebno kod dece i omladine. Akcija će biti održana uz poštovanje svih mera i preporuka Kriznog štaba, uz asistenciju Biciklističkog saveza Beograda.

Pokrovitelj je Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.

Trofej Beograda u ragbiju

Trofej Beograda u ragbiju biće održan 25. septembra 2021, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Turnir će se održati na stadionu FK Heroj u Jajincima, od 13.30 do 18.00. Očekuje se učešće šest do osam domaćih i dve strane ekipe, sa ukupno 160 do 200 učesnika.

Trofej Beograda u planinarstvu i Dan čistih planina

Najveća planinarska manifestacija u Srbiji, Međunarodni dan čistih planina održava se tradicionalno poslednjeg vikenda ovog meseca, 25. i 26. septembra, na Rajcu u organizaciji Planinarskog sportskog kluba „Pobeda“ iz Beograda, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda.

Ova zbirna manifestacija ove godine počela je 4. septembra, kada je na Rajcu održano XII kolo Orijentiring lige Srbije. Manifestacija je nastavljena takmičenjem u planinarskoj orijentaciji, 19. septembra.

Ključni dani su subota, 25. septembar, kada će se održati sve atraktivnija takmičenja u sportskom penjanju na prirodnoj steni, planinskom biciklizmu i planinskom trčanju, i nedelja, 26. septembar, za kada je planirana republička akcija V kolo treking lige Srbije od planinarskog doma na Rajcu, kao i deset pešačkih akcija – iz deset smerova ka Domu, među kojima su posebno osmišljene trase za decu i za veterane.

Svi takmičari mlađi od 18 godina istovremeno se takmiče za „Trofej Beograda“ u planinarstvu.

Trofej Beograda u plivanju za osobe sa invaliditetom

Beograd će ovog vikenda biti domaćin još jedne prestižne smotre međunarodnog ugleda – Trofej Beograda u plivanju 2021, za osobe sa invaliditetom.

Nakon pauze od skoro dve godine, bez međunarodnih takmičenja za osobe sa invaliditetom u Beogradu, u subotu od 14.00, na bazenima Sportskog centra „25. maj“ na Dorćolu, za titulu najboljih takmičiće se više od sto sportista mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta, iz svih delova Srbije, ali i iz pet drugih država (BiH, Bugarska, Makedonija, Crna Gora i Hrvatska). U borbi za najsjajnije odličje plivaće naši najbolji sportisti i reprezentativci, kao i buduće mlade nade ovog sporta.

Pokretač i organizator manifestacije Trofej Beograda je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.