Naslovna » Izlasci » Akcije » Svetski dan turizma 2021 na Adi Ciganliji
Svetski dan turizma na Adi Ciganliji (foto: Aleksandra Prhal)
Svetski dan turizma na Adi Ciganliji (foto: Aleksandra Prhal)

Svetski dan turizma 2021 na Adi Ciganliji

Svetski dan turizma biće i ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od top 10 turističkih atrakcija Beograda, sa raznovrsnom ponudom.

Svetski dan turizma je 27. septembar, ali će ovoga puta biti obeležen dan ranije, u nedelju 26. septembra, od 11.00 do 17.00.

Na prostoru Kamen-grada, biće postavljeni promotivni štandovi izlagača, a kamion-bina poslužiće za emitovanje promotivnih filmova atraktivnih turističkih destinacija uz prateći muzički program.

Planirano je da se predstave Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija (TO Prijepolje, TO Dragačevo, TO Požega, TO Sjenica, udruženja za izradu suvenira Etno stil Jojić), Dunavski centar za kompetenciju, Kamping asocijacija Srbije, Udruženje žena „Mimoza“ iz Stare Pazove, JKP Gradske pijace i domaćin – JP Ada Ciganlija.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Agencija Ujedinjenih nacija za turizam je kao temu ovogodišnjeg Svetskog dana turizma 2021. godine odredila – Turizam za inkluzivni rast.

Svetski dan turizma, koji se globalno obeležava svake godine, ima za cilj da jača svest o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma i doprinosu koji taj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja.

Ovogodišnja manifestacija biće održana uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Lepa manifestacija u nasem glavnom gradu.
    posetite defiitivno.