Naslovna » Izlasci » Film » Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Bojana Stamenov i film „Respect“
Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Bojana Stamenov i film "Respect"
Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Bojana Stamenov i film "Respect"

Veče Arete Frenklin u Kombank dvorani: Bojana Stamenov i film „Respect“

Veče Arete Frenklin biće priređeno u Kombank dvorani, u sredu, 8. septembra 2021. od 20.00, uz nastup Bojane Stamenov i premijeru filma „Respect“.

Ovo će biti podsećanje na kraljicu soula uz njene najveće hitove i biografski film, u kom lik ove muzičke dive tumači Dženifer Hadson.

Areta Frenklin bila je poznata po vokalnim sposobnostima, ali i po strasti prema klaviru i pisanju pesama. Ovo tematsko veče biće mali povratak u vreme kada je živela i radila, a svoju slavu dovela do vrhunca – svetski i nikad zaboravljena, svojim stilom prepoznatljiva soul dama.

Na mini koncertu soul, džez, fank pevačice i muzičarke Bojane Stamenov i benda publika će čuti Aretine hitove.

Bojana Stamenov pre nastupa poručuje da je ovaj film dugo čekala i da ništa nije slučajno, a objašnjava i zašto:

– Da ništa nije slučajno govori i činjenica da sam o filmu pričala sa kolegom pola sata pre nego što je usledio poziv ljudi iz Kombank dvorane da nastupim na premijeri. Dženifer Hadson se pojavila na „America’s Got Talent“ pevajući baš Aretinu pesmu. Moje prvo pojavljivanje široj javnosti bila je treća srećna sezona takmičrnja „Ja imam talenat“ i u finalu sam pevala Aretinu pesmu. Neke tako sitne sličnosti i sada ovo. Srećna sam što na neki način zatvaram krug, a u isto vreme i uzbuđena, jer biti upoređivan sa tako velikom divom je ogromna odgovornost.

Upravo i film u kome Aretu tumači Dženifer Hadson, prati uspon njene karijere od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala međunarodna superzvezda. Zato je „Respect“ izvanredna istinita priča o muzičkoj ikoni koja je na putu da pronađe svoj glas.

Originalni naziv filma: Respect. Premijera i početak prikazivanja: 8. i 9. septembar 2021. Dužina trajanja: 145 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: biografski, drama, muzički. Uloge: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron. Rediteljka: Liesl Tommy.
(danubeogradu.rs)