Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Enes Halilović
Večeri na Kosančiću: Enes Halilović
Večeri na Kosančiću: Enes Halilović

Večeri na Kosančiću: Enes Halilović

U utorak, 21. septembra 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“, gostovaće pisac Enes Halilović.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog leta, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Enes Halilović predstaviće se publici čitanjem svoje proze i poezije u nastajanju i razgovaraće na teme inspirisane književnikovim najnovijim romanom „Ljudi bez grobova“, kao i o sudaru književnosti i sudbine pojedinca, o tišini žrtve, opomenama i opomenutima.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)