Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Mario Liguori
Večeri na Kosančiću: Mario Liguori
Večeri na Kosančiću: Mario Liguori

Večeri na Kosančiću: Mario Liguori

U ponedeljak, 13. septembra 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“, gostovaće pisac Mario Liguori.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog leta, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Književnik, univerzitetski profesor i lingvista Mario Liguori predstaviće se publici na Kosančićevom vencu čitanjem odlomaka iz svojih proznih ostvarenja po izboru. Takođe, razgovor će biti inspirisan njegovim prvim romanom „Napuljski diplomata“ (2016) i najnovijim romanom „Samo ubistvo“ (2019): biće priče o jezičkim igrama i filozofiji takozvane greške, o traženju smisla koji je sa one strane kamijevskog apsurda, o ljubavi prema nepoznatom, o izazovima detektivske priče i misterijama ovog žanra, o trilerskom žanru kao ogledalu društva i moralnom čoveku zadešenom u opasnom drušvu.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.