Naslovna » Izlasci » Festivali » 14. Festival pobednika festivala: Pozorišna nedelja u Rakovici
14. Festival pobednika festivala: Pozorišna nedelja u Rakovici
14. Festival pobednika festivala: Pozorišna nedelja u Rakovici

14. Festival pobednika festivala: Pozorišna nedelja u Rakovici

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica 14. godinu organizuje pozorišni Festival pobednika festivala.

Ove godine, zbog mera koje su na snazi, festival je organizovan kao Pozorišna nedelja u Rakovici.

Za sve poštovaoce i ljubitelje pozorišta organizovane su pozorišne predstave i prateći program.

Pozorišni festival počinje u ponedeljak, 25. oktobra 2021. od 20.00, predstavom „Ručni rad„, po tekstu Žan-Kloda Danoa, u režiji Milana Neškovića, gde igraju Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić.

Za utorak, 26. oktobar od 19.00, zakazana je izložba pod nazivom „Branislav Nušić na beogradskim scenama“ autora Dragana Čolića, u obradi Mirjane Odavić. Izložbu otvaraju teatrolog Milovan Zdravković, i upravitelj „Nušić“ fondacije Nebojša Nušić. Ulaz na izložbu je besplatan.

U sredu, 27. oktobra od 20.00, planirano je izvođenje opere „Na uranku“ Stanislava Biničkog.

Za četvrtak, 28. oktobra od 19.00, zakazana je promocija knjige „Anegdote i crtice iz pozorišnog života“ autora Milovana Zdravkovića. Na promociji će osim autora govoriti teatrolog Aleksandra Milošević, glumica Rada Đuričin i glumac Gojko Baletić, dok će specijalno gosti biti Duo moderato i operski pevač Oliver Njego. Ulaz za ovaj događaj je besplatan.

Predstava „Dobri čovek“ Branislava Nušića na programu je 29. oktobra od 20.00. U predstavi igraju Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević. Predstavu je režirala Tamara Antonijević Spasić.

Pozorišna nedelja u Rakovici se završava 30. oktobra (20.00) monodramom „Lina tvrđa od kamena„. Monodrama je rađena po romanu Jovana D. Petrovića, režirala je Ivana Bogićević Leko, dok će nastupiti glumica Vesna Stanković.

Sve predstave mogu da se pogledaju u CKO Rakovica u Miška Kranjca 7. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.