Naslovna » BG svaštara » Književnost » Aleksandar Misojčić: Grad, psihobiografija cara Dušana
Zepter Book World: Aleksandar Misojčić - Grad, psihobiografija cara Dušana
Zepter Book World: Aleksandar Misojčić - Grad, psihobiografija cara Dušana

Aleksandar Misojčić: Grad, psihobiografija cara Dušana

Delo koje je napisao Aleksandar Misojčić, „Grad, psihobiografija Stefana Uroša IV Dušana Nemanjića“, novo je izdanje Zepter Book World-a.

Knjiga „predstavlja neku vrstu podvižništva, upravo napor potrage za Duhom istorije, koji se krije među tumulusima i apsidama nekropola, među zapisima na belinama knjiga, povelja i stenopisa. To je neka vrsta nevidljivog, ali nesumnjivo postojećeg paralelnog sveta u kome žive i umiru stvarni ljudi sa svojim porodicama, prijateljima i neprijateljima, sa svojim ljubavima i mržnjama, strahovima, opsesijama, osujećenjima i ostvarenjima, dubokim potištenostima, ushićenjima i egzaltacijama.

… izdajnička strast koju autor nastoji da prikrije, fascinacija likovima i vremenom, i intelektalna intuicija koja se spontano nameće, oplemenju ravnodušnost istoriografije i hladnu aroganciju psihologije, dajući tekstu drugu dimenziju“.

Da li želite da se vratite u prošlost? U vreme kada se Srbija prostirala od Beograda do Atine. Za sve one koje vole istoriju, autor je pokušao da na stručan način objasni psihologiju odnosa na tadašnjem dvoru. Odnos cara Dušana i carice Jelene, na jedan veoma zanimljiv pristup. Istorija na drugi način.

„Jelena se nije udala za Nemanjića koji će se pamtiti kao onaj na kog je žena imala najveći uticaj. Njihov brak se pamti, jer je bio najskladniji u svetorodnoj srpskoj lozi. Jelena je lični interes uvek stavljala iza porodičnog, bila je žena misije. Znala je da kao retko koja žena stane uz svog muškarca… Jelena je volela, i izborila se da joj silni i nepoverljivi car bezuslovno veruje i dozvoli ne mali uticaj na državu i njega lično“.

Nakon fenomenalne promocije knjige, na kojoj je prodato skoro trećina tiraža, održanoj krajem septembra, u prepunoj Konferencijskoj sali Zepter Hotela, potrudite se i nabavite sebi primerak. Makar na kratko vratićete se u vreme srednjovekovne Srbije.

Knjiga „Grad, psihobiografija cara Dušana“ može da se kupi u knjižari „Zepter Book World“ u Knez Mihailovoj 42.

O autoru…

Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, rođen je u Beogradu 1974. godine.

Višegodišnje psihijatrijsko iskustvo sticao je u Institutu za mentalno zdravlje, a potom u sopstvenoj psihijatrijskoj ordinaciji „Reč“. Sistemski je porodični psihoterapeut sa evropskim sertifikatom za rad na teritoriji Evropske unije. U okviru psihoterapijskog rada usko se bavi dinamikom porodičnih odnosa.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.