Naslovna » Izlasci » Sport » Bojčinske konjičke igre 2021
Bojčinske konjičke igre 2021 (foto: Pixabay)
Bojčinske konjičke igre 2021 (foto: Pixabay)

Bojčinske konjičke igre 2021

Bojčinske konjičke igre 2021 biće organizovane u nedelju, 17. oktobra od 11.00 do 17.00, u Bojčinskoj šumi u Progaru u okviru Dani evropske baštine.

Organizator manifestacije je Konjički klub Bojčin, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kroz projekat „Terapijsko jahanje kao instrument socijalne interakcije osoba sa invaliditetom“.

Bojčinske konjičke igre su tradicionalna manifestacija koja već četiri godine okuplja veliki broj ljubitelja konja i konjičkog sporta. I ove godine manifestaciju otvara takmičenje u paradresurnom jahanju, na kojem će deca sa razvojnim smetnjama iz klubova i udruženja iz Srbije i regiona prikazati svoje veštine i umeće.

Program obuhvata, kao i prethodnih godina, predstavljanje modernih i tradicionalnih veština na konju: timsko dresurno jahanje konja uz muziku, voltažiranje – atletika na konju, turnir u viteškim igrama, prikaz džaustinga – viteškog megdana i drugih nastupa koje su pripremili članovi KK Bojčin.

Biće prilike da se po prvi put vidi kako izgleda konjički agiliti – veština obuke konja, kao i konjički liberti – veština jahanja konja bez opreme. (danubeogradu.rs)