Naslovna » BG servis » Gradska čistoća: Podela plavih i zelenih PVC kanti na Zvezdari i u Surčinu
JKP "Gradska čistoća": Podela PVC kanti (foto: Pixabay)
JKP "Gradska čistoća": Podela PVC kanti (foto: Pixabay)

Gradska čistoća: Podela plavih i zelenih PVC kanti na Zvezdari i u Surčinu

JKP „Gradska čistoća“ će 30. i 31. oktobra 2021. deliti PVC kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog i reciklažnog otpada na Zvezdari i u Surčinu.

U subotu i nedelju više od sto domaćinstva naselja Šoferski raj na opštini Zvezdara dobiće zelene i plave PVC kante koje ekipe JKP „Gradka čistoća“ dostavljaju na kućnu adresu.

Oko 2.200 domaćinstava naselja Dobanovci u Surčinu, pored zelenih kanti namenjenih odlaganju klasičnog komunalnog otpada koje su već podeljene sugrađanima ovog dela Beograda, dobiće i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga, a podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži, čime se smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 8.00 do 14.00, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće“ ne ulaze u privatne posede.

Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ Zemun ili Zvezdara, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.