Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Božiji čovek
Novi filmovi u bioskopima: Božiji čovek
Novi filmovi u bioskopima: Božiji čovek

Novi filmovi u bioskopima: Božiji čovek

Film „Božiji čovek“ rediteljke Yelene Popović, koji je pet nedelja bio najgledaniji film u Grčkoj, prikazivaće se u bioskopima od 14. oktobra 2021.

Svečana premijera filma koji je posvećen Svetom Nektariju Eginskom, biće upriličena 14. oktobra od 20.00 u Velikoj sali Kombank dvorane.

Ostvarenje srpske rediteljke zabeležilo je enormne uspehe u Grčkoj, gde ga je pogledalo više od 300.000 gledalaca. Glavne uloge u filmu nose grčki glumac Aris Servetalis, američki superstar Miki Rurk, kao i ruski glumac, domaćoj publici poznat iz filma „Led“ Aleksandar Saša Petrov.

Život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke bio je praćen progonima. Bio je sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno je pobuđivala njihove sumnje i klevete.

Iako lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.

Međunarodna glumačka postava, kao i produkcija filma, doprineli su da „Božiji čovek“ ne bude shvaćen isključivo kao crkveni film, već priča o dobročinstvu, veri, istinskoj dobroti i nadanju. Ostvarenje je rađeno na engleskom jeziku što zbog glumaca, što zbog toga što je u pitanju jedna univerzalna priča, bez obzira na versku pripadnost, napominje autorka Yelena Popović.

„Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim, jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski“, dodaje rediteljka.

Biografska drama je prikazivana na brojnim festivalima širom sveta i osvajala nagrade, najnovija je Gran pri nagrada u italijanskom gradu Trentu na Filmskom festivalu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Man of God / Božiji čovek. Početak prikazivanja: 14. oktobar 2021. Dužina trajanja: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: Grčka / 2021. Žanr: drama, biografski. Uloge: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou. Rediteljka: Yelena Popovic.
(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.