Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dina
Novi filmovi u bioskopima: Dina
Novi filmovi u bioskopima: Dina

Novi filmovi u bioskopima: Dina

Filmska poslastica za ljubitelje naučne fantastike, „Dina“, pretpremijerno će biti prikazana u sredu, 20. oktobra 2021, u nekoliko beogradskih bioskopa.

Najnovija mitska avantura američko-kanadske produkcije, adaptacija romana Frenka Herberta, biće na redovnim repertoarima bioskopa od 21. oktobra.

Ova SF filmska priča, opisuje situaciju u kojoj je sinu plemićke porodice poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji.

Pratimo Pola Oresta Atreid(is)a, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

Naći će se usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije, koji se nalazi samo na planeti Arakis i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva. U tom sukobu preživeće samo oni koji mogu da pobede svoje strahove.

Interesantan je podatak da je za film napravljeno više od hiljadu kostima, a muzičar Hans Cimer je uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta.

Glavne uloge tumače u fimu tumače: Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Mamoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgord i drugi.

Podsetimo, film je premijerno prikazan 3. septembra na Venecijanskom filmskom festivalu. Prethodnu, kultnu filmsku adaptaciju „Dine“ snimio je 1984. Dejvid Linč, sa Kajlom Meklaklanom u glavnoj ulozi.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Dune / Dina. Pretpremijera / početak prikazivanja: 20/21. oktobar 2021. Dužina trajanja: 155 minuta. Države i godina proizvodnje: Kanada, SAD, Mađarska / 2020. Žanr: avantura, drama, naučna-fantastika. Uloge: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Josh Brolin, Stellan Skarsgård. Reditelj: Denis Villeneuve.
(danubeogradu.rs)